SISTE: A-landslagsspiller klar for TIL

TIL-SPILLER: Robert Taylor er klar for TIL. 24-åringen kommer på lån fra svenske AIK på en avtale ut 2018-sesongen.

TIL-SPILLER: Robert Taylor er klar for TIL. 24-åringen kommer på lån fra svenske AIK på en avtale ut 2018-sesongen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ny finne på plass i TIL. Denne gangen på banen.

DEL

Den finske landslagspilleren Robert Taylor (23) er klar for TIL. Han på lån fra den svenske toppklubben AIK, melder TIL i en pressemelding.

Avtalen er et utlån som strekker seg ut 2018-sesongen.

– Taylor er en offensiv spiller som kan bekle flere roller i laget. Hans beste varemerke er pasninger, innlegg og skudd med en meget presis og god høyrefot. Vår trener Simo Valakari kjente til spilleren fra før og vi tenker at Robert styrker oss gjennom sesongen. Han spilte en omgang for Finland nå senest mandag og skal kunne bidra fra dag én her i TIL, sier sportssjef Svein-Morten Johansen i pressemeldingen.

Tayler har tre A-landskamper for Finland og 10 kamper for U21-landslaget.

TIL har fått eksterne investorer til å bidra med penger til å fullføre overgangen. TIL har også sikret seg en opsjon på å gjøre avtalen permanent.

– Vi har forhandlet frem en opsjon med AIK, så om dette blir en suksess, så vet vi hva det vil si å kjøpe han. Avtalen mellom oss er konfidensiell, men økonomien for oss er håndterbart, om dette blir bra, sier Svein-Morten Johansen til Nordlys.

Han forklarer at det er gjennom nettverket til hovedtrener Simo Valakari at Taylors navn har dukket opp. Taylor, som har engelsk far og var en del av ungdomsavdelingen til Nottingham Forest tidligere, ble kjøpt av AIK fra finske Rops i fjor sommer, men finnen fikk bare fire kamper for den svenske Allsvenskan-klubben i fjor høst.

– Det dukket opp en mulighet å hente han på lån, og AIK var positive da vi tok kontakt. Robert kan spille i flere posisjoner, er anvendelig, men for oss er det nok som midtbane eller høyre vingback han er mest aktuell, sier Svein-Morten Johansen.

Han sier dette om potensielt flere TIL-signeringer før overgangsvinduet stenger i neste uke. TIL har ønsket å styrke seg med en forsvarsspiller.

– Det er jo en diskusjon vi har internt, men mest sannsynlig så blir det ikke flere, sier Johansen.

Taylor har sin første økt med TIL lørdag, og blir ventelig aktuell for å kunne debutere mot Molde mandag 2.påskedag.

PS! TIL leide Patrick Kpozo fra AIK i fjor vår. Det ble ingen suksess og ghaneseren reiste hjem etter bare to kamper for TIL på vårsesongen.

 

Artikkeltags