Sigurd (17) har fått oppfylt drømmen – fikk A-kontrakt med TIL!

Simo Valakari kan fornøyd konstatere at Sigurd Grønli har signert en treårskontrakt med TILs A-lag.

Simo Valakari kan fornøyd konstatere at Sigurd Grønli har signert en treårskontrakt med TILs A-lag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Skrev under for tre år.

DEL

TIL har signert en treårskontrakt med unggutten Sigurd Grønli, som fylte 17 år for to uker siden.

Han er 2000-modell og har kommet inn gjennom systemet i Norges Toppidrettsgymnas.

Grønli har trent jevnlig med A-laget siden han fikk innpass der i mai i år, og han har gjort sine saker bra. Så bra at han nå er belønnet med en A-kontrakt ut 2020-sesongen.

– Det er en av mine drømmer som går i oppfyllelse. Det er en liten guttedrøm siden jeg har gått på Alfheim i alle år, for jeg har hatt sesongkort, sier Grønli i en pressemelding fra klubben.

– Han har fått en treårskontrakt, for det er det som er vanlig for spillere under 18 år. Dette forteller litt om hva slags klubb vi er, for vi skal få frem våre egne gutter til å spille for A-laget. Det som vi har lagt vekt på i prosessen er at han har en arbeidsmetode og holdning som kan bringe han opp til å spille for førsteelleveren i TIL. Så har han selvsagt også noen egenskaper i bunn som er veldig gode, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen i den samme meldingen.

– En enorm inspirasjon

Grønli har spilt for både Skarp og Fløya før han sluttet seg til Norges Toppidrettsgymnas og dermed også TILs utviklingsavdeling.

TIL har per i dag elleve spillere på kontrakt i A-stallen som har kommet gjennom utviklingsavdelingen. De ti utenom Grønli er 1997-modellene Peter Aas og Jacob Karlstrøm, 1996-modellene Ulrik Yttergård Jenssen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Runar Espejord, Jostein Gundersen og Fredrik Michalsen, 1995-modellene Lasse Nilsen og Kent-Are Antonsen og 1993-modell William Frantzen.

At det er så mange som har kommet opp og nå er A-spillere i TIL mener Grønli har vært veldig motiverende.

– Det har vært en enorm inspirasjon. Vi i utviklingsavdelingen snakker om de mulighetene vi har gjennom egen klubb. Og vi ser at de som har kommet opp har blitt viktige brikker i laget, og dermed ser vi at også vi kan klare det, sier Sigurd Grønli.

Unggutten har ennå ikke fått sin A-lagsdebut for TIL. I år har han spilt fast på TILs andrelag i 3. divisjon, der han har spilt 24 kamper og scoret fire mål. I G19-cupen har han spilt seks kamper og scoret fem mål.

Grønli er en offensiv midtbanespiller med et meget godt blikk for spillet og en god evne til å orientere seg.

– Det «lyser litt ut av øynene hans»

Sigurd Grønli, som altså fylte 17 år for to uker siden, er en av de aller yngste spillerne i moderne tid som kommer fra egne rekker og signerer en A-kontrakt med TIL.

Runar Espejord var blant annet nesten et halvt år eldre da han ble A-spiller i august 2013.

Sportssjef Johansen mener de har sett noen spesielle ting hos Grønli.

– Vi mener vi har identifisert den holdningen og lysten til å utvikle seg videre. Det er noe vi har sett hos Sigurd, og det er en del av årsaken til at vi skriver kontrakt med en så ung spiller. Vi ser at det «lyser litt ut av øynene hans», og han har en god fotballforståelse som grunnlag. Han er absolutt en interessant spiller å følge videre, sier Svein-Morten Johansen til Nordlys.

 

Artikkeltags