Sigurd (16) får sjansen med TILs A-lag: – Han er utrolig spennende

16 år gamle Sigurd Grønli har, blant annet etter to mål for TIL 2 i forrige kamp, fått sjansen til å trene med TILs A-lag. Unggutten får godt med ros av trener Bård Flovik for sin modenhet som spiller.

16 år gamle Sigurd Grønli har, blant annet etter to mål for TIL 2 i forrige kamp, fått sjansen til å trene med TILs A-lag. Unggutten får godt med ros av trener Bård Flovik for sin modenhet som spiller. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

2000-modeller har fått innpass hos eliten.

DEL
 

TILs 2000-kull snakkes det varmt om på Alfheim, som den mulige arvtakeren til det mye omtalte 1996-kullet.

Nå har en av 2000-modellene, Sigurd Grønli (16), fått sjansen til å trene med TILs A-lag.

Han markerte seg 1. mai med to mål da TIL 2 vant 3-2 borte over Harstad i 3. divisjon, det første en frekk chip over HIL-keeperen. Unggutten, som gjerne spiller i en rolle bak spiss som offensiv midtbanespiller, høster mye ros fra hovedtrener Bård Flovik.

– Han har jeg lyst til å skryte litt av. Alle ser at han mangler litt kraft og fart, men han er en fantastisk fotballklok spiller. Han finner seg posisjoner, er god med ball og tenker fotball mange trekk fremover. En utrolig spennende fotballforståelsespiller – der jeg ser hvordan han hiver blikket rundt seg og posisjonerer seg og tenker, sier Flovik til Nordlys.

Kan få cupsjanse

– Han setter opp kombinasjoner, ser luker og er veldig interessant ut fra et fotballforståelsesperspektiv. Han har et godt fotballhode, mener TIL-treneren.

– Jeg har lyst til å premiere spillere som er så spennende fotballmessig, legger han til.

Det kan blant annet bety en mulighet når NM-cupen ruller videre, der neste hinder er Finnsnes borte i andre runde.

– Ja, kanskje. Det ser jeg ikke bort fra. Nå har jeg sett han i andrelagsfotball og skal se han her, men jeg ser også her at han opptrer veldig klokt og bra. Det er ofte sånn at spillere som er fysisk litt mindre, der musklene ikke har satt seg ordentlig på plass, blir ventet på – men han er en kjempeinteressant fotballspiller, sier Flovik.

I DET GODE SELSKAP: Sigurd Grønli i forgrunnen, sammen med Mikael Norø Ingebrigtsen og Patrick Kpozo på TILs A-trening onsdag.

I DET GODE SELSKAP: Sigurd Grønli i forgrunnen, sammen med Mikael Norø Ingebrigtsen og Patrick Kpozo på TILs A-trening onsdag. Foto:

– Veldig morsomt

Selv er Grønli veldig begeistret for å få muligheten til å vise seg frem sammen med de største og beste i klubben.

– Det er veldig morsomt. Det er gøy å få komme hit og kjenne på nivået, sier 16-åringen.

Han har i oppveksten vært innom både Skarp og Fløya, før han i 2012 kom inn i TILs satsingssystem på TIL D.

Målet er at veien skal gå helt inn i A-stallen på sikt.

– Det er her jeg vil trene og være, og jeg takker ikke nei når jeg får muligheten. Jeg får bare stille opp når jeg får beskjed og gjøre så godt jeg kan – så kommer forhåpentligvis muligheten når tida er inne, sier Sigurd Grønli.

Han hadde under onsdagens trening på Alfheim selskap av en annen 2000-modell fra klubbens satsingssystem, Henrik Åsali Hanssen.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken