Russer høyaktuell for å bli TIL-spiller – kan signere kjapt

Shamil Gasanov på Alfheim søndag. Russeren kan bli TILs nye midtbanespiller.

Shamil Gasanov på Alfheim søndag. Russeren kan bli TILs nye midtbanespiller. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Midtbanespiller er på plass i Tromsø.

DEL

Den russiske midtbanespilleren Shamil Gasanov (24) trente søndag med TIL, og kan bli klar for klubben før overgangsvinduet stenger onsdag.

Han har bakgrunn fra TILs tidligere europacupmotstander Anzhi.

– Vi har gjennom et agentnettverk i Moskva fått hit en spiller som har en bra CV. Han har spilt i Anzhi i toppserien i Russland. Vi vil sjekke han ut hvem han er og hvordan han ser ut medisinsk og fysisk samt fotballmessig. Han er her i utgangspunktet i dag (søndag) og i morgen, og så får vi se hva vi lander på, sier sportssjef Svein-Morten Johansen i en pressemelding fra TIL.

Snarlig avgjørelse

Gasanov har spilt for Anzhi siden 2013, men står nå uten kontrakt og vil være gratis å hente for TIL.

– Han har bra statistikk og bra verdi i markedet om man ser på transfermarkt (vurdert til 5,6 millioner kroner der). Så dette kan være en bra mulighet for oss. Det er viktig for oss å se om vi kan få bruk for han med en gang og om han kan ta den norske ligaen umiddelbart, sier sportssjefen i meldingen fra klubben.

Overfor Nordlys sier sportssjefen at det er sannsynlig at en avgjørelse er klar mandag eller tirsdag rundt Gasanov.

– Vi har ikke møtt han eller sett han live før, så vi ønsket å gjøre det og vil ta en runde – så tar vi en avgjørelse i etterkant av det. Den avgjørelsen kommer sannsynligvis i morgen (mandag), men det kan også bli tirsdag, sier Johansen til Nordlys.

Kontakten med Gasanov har TIL opprettet gjennom den Moskva-baserte agenten Dzhamal Akaev.

Har hastverk

TILs sportssjef mener ting haster hvis midtbanespilleren skal bli klar i tide før overgangsvinduet stenger, med tanke på alle papirene som skal i orden.

– Ja, det er hastverk på alle fronter. Vi skal nok få alle papirene klare, men han må også ha arbeids- og oppholdstillatelse, påpeker Johansen.

Den tillatelsen kan man imidlertid ordne etter vinduet har stengt, men den må være på plass før han kan spille for klubben.

Derfor er det usikkert, hvis Gasanov blir TIL-spiller, om han kommer til å rekke hjemmekampen mot Aalesund søndag 20. august.

Det som vurderes er en avtale ut året, med en mulighet for å forlenge den.

– Jeg håper det blir kontrakt med Tromsø IL, sier 24-åringen selv i klubbens pressemelding.

 

Artikkeltags