Nytt mareritt for TIL i Kristiansund – utspilt og utslått

NY SKREKKAFTEN: Morten Gamst Pedersen ligger nede etter en tøff duell med Flamur Kastrati, som her kunne ha fått dagens andre gule kort før kvarteret var spilt.

NY SKREKKAFTEN: Morten Gamst Pedersen ligger nede etter en tøff duell med Flamur Kastrati, som her kunne ha fått dagens andre gule kort før kvarteret var spilt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er bare å beklage, men TIL ser ut til å måtte reise til Kristiansund også neste år.

DEL

KRISTIANSUND-TIL 5-1

Tre ganger har TIL dratt til byen på Nordmøre, to ganger i eliteserien og én gang i 1. divisjon. Poeng venter «Gutan» fortsatt på, og i år som i fjor var det ikke i nærheten en gang.

TIL fikk i fjor høst en fryktelig opplevelse i Kristiansund, i en kamp som endte 4-1 etter at vertene ledet 3-0 til pause.

Riktig så ille var ikke de første 45 minuttene denne gangen, men heller ikke helt ulike – med litt svakere effektivitet av hjemmelaget.

Det meste handlet nemlig om Kristiansund, mens TIL skapte fint lite fremover.

I kampens sjuende minutt kom et skremmeskudd, da Torgil Gjertsen skjøt via Jostein Gundersen og i stanga på en kontring fra en svakt slått corner av Morten Gamst Pedersen.

Kunne fått rødt

Etter 13 minutter kunne vertene vært nede i ti spillere. Flamur Kastrati, som hadde filmet på seg et gult kort tidlig, gikk hardt inn mot Gamst Pedersen, men slapp unna det andre gule.

I det 35. minutt kunne hjemmefansen slippe jubelen løs. Onni Valakari hadde gitt bort et frispark til KBK – innlegget traff Dan Peter Ulvestad, som med sin volley fant Liridon Kalludra på motsatt side av feltet. Han vendte ganske enkelt bort nevnte Valakari, og skrudde ballen elegant opp i motsatt hjørne bak Gudmund Broks Kongshavn.

Det kunne også blitt litt mer før lagene gikk til pause.

I det 41. minutt var Christophe Psyché veldig nær å prikke inn 2-0 på bakerste stolpe på en corner, og tre minutter senere fikk Kastrati ta ned ballen 15 meter fra TIL-målet – men skuddet hans strøk like utenfor stolpen.

Målene rant inn

Det verste KBK-presset avtok for en stakket stund i starten av andre omgang, men fortsatt uten at TIL klarte å spille seg frem til gode muligheter foran keeper Sean McDermott. Og det skulle bli verre. Mye verre.

Vertene fikk en god mulighet nesten sju minutter ut i omgangen, da et innlegg fra Bendik Bye nådde Flamur Kastrati – uten at Magnar Ødegaard så ut til å ane hvor han hadde KBK-spissen. Heldigvis for TIL bommet Kastrati på sitt spektakulære volleyforsøk.

Bommet gjorde ikke en god Torgil Gjertsen på frispark i det 66. minutt. Gjertsen skrudde ballen over TIL-muren og inn i hjørnet bak Broks Kongshavn.

Kvarteret før slutt lagde Ødegaard straffespark, og Bendik Bye fikset dagens tredje for hjemmelaget fra 11-meteren.

Samme Ødegaard ble fem minutter senere passert enkelt og greit da Gjertsen puttet 4-0, og kvelden «toppet» seg med et svakt Kongshavn-utspill og 5-0 av Kalludra.

Få kommer til å huske at Mushaga Bakenga minuttet etter scoret årets første eliteseriemål, for dette ble en ny 90-minutter i Kristiansund med 18 års aldersgrense.

KRISTIANSUND-TIL 5-1 (1-0)

Eliteserien, 25. serierunde

Mål: 1-0 Liridon Kalludra (35), 2-0 Torgil Gjertsen (66), 3-0 Bendik Bye (75, str.), 4-0 Gjertsen (80), 5-0 Kalludra (86), 5-1 Mushaga Bakenga (87).

Dommer: Espen Andreas Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Flamur Kastrati og Christophe Psyché, KBK, Mikael Norø Ingebrigtsen, TIL.

Tilskuere: 4.251.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken