Gå til sidens hovedinnhold

Nærmer seg Gamst-avklaring: – Vi har en felles forståelse

Artikkelen er over 3 år gammel

Mulig løsning på plass i den kommende landslagspausen.

TIL jobber for å berge plassen, og for å legge et grunnlag for en spillerstall i 2018 – der man i år har totalt tolv spillere på utgående kontrakt.

Blant de tolv vil det nok være noen naturlige avganger, og den eneste klubben bekrefter har fått et tilbud om forlengelse (ved siden av Gjermund Åsens to negative svar tidligere) er veteran Morten Gamst Pedersen (36).

I tillegg har Mikael Norø Ingebrigtsen (21) fått et forslag om å forlenge kontrakten som går ut neste sommer, men av årets Bosman-spillere – som per i dag står fritt til å signere for hvem de vil – er det Gamst Pedersen man har kommet lengst med.

– Det er der vi har vært mest «på», ja. Vi har hatt en fin dialog med Ernst (far) og Morten, og så er vi enige om at vi holder det litt nå, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

Les også

Fire TIL-gutter skulle bli proff. Sigurd nådde målet tirsdag. Bruno ble surfeinstruktør i Sri Lanka

 

Sogndal-kampen betyr mye

Han mener man ikke er langt unna å kunne være enige om betingelsene i det som etter det Nordlys erfarer er en ny ettårsavtale.

– Når det gjelder de overordnede linjene, er det en felles forståelse – med noen små marginer. Jeg tror han ønsker å være her, og vi har gitt uttrykk for at vi ønsker at han blir. Så er det noen detaljer som vi har ventet litt med å avklare, sier Johansen.

– Etter den viktige kampen mot Sogndal søndag kommer det en landslagspause. Er det naturlig å tenke at man kan få en konklusjon da?

– Det kan være.

Les også

Derfor slapp Finn Arve unna da han smadret en bussrute

 

Sportssjefen understreker at Sogndal-kampen kan være viktig på mange måter. Vinner TIL, vil de ha minst fem og mest sannsynlig seks poeng ned til kvalifiseringsplass med to kamper igjen å spille. Da må et lite under til for at de ikke berger plassen.

– La oss si at vi slår Sogndal – da vil det helt klart være et prosessmessig pluss, sier Svein-Morten Johansen.

Morten Gamst Pedersen, som også har fortalt om henvendelser fra andre klubber enn TIL, ønsker inn mot Sogndal-kampen ikke å snakke for mye om fremtidssamtalene med klubben.

– Vi har pratet litt mer, ja – men akkurat nå gjelder det bare å holde ting gående. Å berge plassen er det viktigste, så får vi se etter hvert hva som skjer, sier 36-åringen.

De elleve andre i TIL-stallen som har en kontrakt som går ut etter årets sesong er Jonas Johansen, Hans Eriksen Norbye, Christian Landu-Landu, Mushaga Bakenga, Javier Jimenez, Gudmund Kongshavn, Gjermund Åsen, William Frantzen, Peter Aas, Shamil Gasanov og Otto Fredrikson.

Trolig er det veis ende for halvtårsprosjektene Jiménez og Gasanov, i tillegg til at det fremstår naturlig at spillere som Frantzen og markedsansatte Fredrikson ikke fortsetter. Situasjonene til Johansen og Aas må også betegnes som høyst usikre etter et skadepreget 2017.

 

 

Kommentarer til denne saken