Gå til sidens hovedinnhold

Nå får TIL-profilen spille sammen med EM-heltene

Artikkelen er over 4 år gammel

Tatt ut i toppet islandsk landslagstropp for første gang.

Aron Sigurdarson (23) har i vinter sett omtrent like sprek ut for TIL som i fjor vinter – før skader i litt for stor grad preget selve 2016-sesongen.

Nå er han belønnet med å bli tatt i Islands A-landslagstropp til VM-kvalifiseringskampen borte mot Kosovo 24. mars, og privatlandskampen borte mot Irland 28. mars.

Kantspilleren står fra før med fire A-landskamper og to mål for landet sitt, men alle de kampene har vært vinterkamper der troppene i all hovedsak har bestått av spillere fra skandinaviske ligaer.

Denne gangen er han for første gang med i det virkelig gode selskap, i en toppet islandsk A-landslagstropp.

Det betyr at han får spille sammen med en rekke av spillerne som forrige sommer tok Island til en sensasjonell kvartfinale i EM-sluttspillet i Frankrike, blant annet etter å ha slått ut England.

Uttaket skal ikke bli offisielt fra det islandske forbundet før fredag, men TIL-trener Bård Flovik bekrefter overfor Nordlys at klubben har fått beskjed om at Sigurdarson er med.

Les også

Nå er den gamle TIL-helten klar for Glimt

 

Fem spillere ute mot Glimt

Dette betyr for TILs del at de ikke kan bruke 23-åringen i generalprøven mot Bodø/Glimt på Alfheim søndag 26. mars.

Fra før er det klart at TIL til den kampen står uten de norske U21-landslagsspillerne Runar Espejord, Ulrik Yttergård Jenssen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Jostein Gundersen.

De ble nylig tatt ut til å spille privatlandskamper mot Portugal og Russland på de samme datoene som Island spiller sine kamper.

Det betyr et ganske svekket TIL-lag uten fem spillere mot Glimt, men TIL har tidligere understreket at de ser verdien av at spillerne kommer seg ut for å spille internasjonale kamper.

Nordlys.no kommer tilbake med mer.

Les også

Mener TIL ikke har holdt løftene: – Noen har nesten snudd ryggen til oss

 

 

Kommentarer til denne saken