Nå får TIL-profilen spille sammen med EM-heltene

Aron Sigurdarson smilte godt av begeistringen Island skapte under fotball-EM forrige sommer. Nå er han selv for første gang tatt ut sammen med EM-heltene i en toppet islandsk landslagstropp.

Aron Sigurdarson smilte godt av begeistringen Island skapte under fotball-EM forrige sommer. Nå er han selv for første gang tatt ut sammen med EM-heltene i en toppet islandsk landslagstropp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tatt ut i toppet islandsk landslagstropp for første gang.

DEL
 

Aron Sigurdarson (23) har i vinter sett omtrent like sprek ut for TIL som i fjor vinter – før skader i litt for stor grad preget selve 2016-sesongen.

Nå er han belønnet med å bli tatt i Islands A-landslagstropp til VM-kvalifiseringskampen borte mot Kosovo 24. mars, og privatlandskampen borte mot Irland 28. mars.

Kantspilleren står fra før med fire A-landskamper og to mål for landet sitt, men alle de kampene har vært vinterkamper der troppene i all hovedsak har bestått av spillere fra skandinaviske ligaer.

Denne gangen er han for første gang med i det virkelig gode selskap, i en toppet islandsk A-landslagstropp.

Det betyr at han får spille sammen med en rekke av spillerne som forrige sommer tok Island til en sensasjonell kvartfinale i EM-sluttspillet i Frankrike, blant annet etter å ha slått ut England.

Uttaket skal ikke bli offisielt fra det islandske forbundet før fredag, men TIL-trener Bård Flovik bekrefter overfor Nordlys at klubben har fått beskjed om at Sigurdarson er med.

Fem spillere ute mot Glimt

Dette betyr for TILs del at de ikke kan bruke 23-åringen i generalprøven mot Bodø/Glimt på Alfheim søndag 26. mars.

Fra før er det klart at TIL til den kampen står uten de norske U21-landslagsspillerne Runar Espejord, Ulrik Yttergård Jenssen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Jostein Gundersen.

De ble nylig tatt ut til å spille privatlandskamper mot Portugal og Russland på de samme datoene som Island spiller sine kamper.

Det betyr et ganske svekket TIL-lag uten fem spillere mot Glimt, men TIL har tidligere understreket at de ser verdien av at spillerne kommer seg ut for å spille internasjonale kamper.

Nordlys.no kommer tilbake med mer.

 

Artikkeltags