Nå er han tilbake i TIL etter 17 år

TIL-KLAR: Morten Giæver er ansatt av TIL de to neste årene.

TIL-KLAR: Morten Giæver er ansatt av TIL de to neste årene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Morten Giæver skulle bare hjem på filmfestival. Nå har han endt opp med Alfheim som arbeidsplass.

DEL

TIL har sett etter en ny trenerutvikler i klubben, etter at Trond Nordsteien forlot den posten etter én sesong da 2018 var over.

Nå har de funnet Nordsteiens erstatter, og det blir tromsøgutten og den tidligere TIL- og TUIL-spilleren Morten Giæver.

36-åringen starter i sin nye jobb 1. mars, og har skrevet under på en avtale for 2019 og 2020 med TIL.

Giæver var A-spiller i TIL fra 1999 til 2001, da han også var på et utlån hos Finnsnes.

Etter det spilte han for Skarp og TUIL i til sammen ni sesonger før turen gikk sørover. Der har han vært innom både Sarpsborg 08, Ullensaker/Kisa, Bærum og senest Moss.

Etter to sesonger i Moss, der han også hadde vært spillende assistenttrener, ga han seg i oktober i fjor etter en urolig situasjon i klubben.

– Han er litt «nerd»

TILs utviklingssjef Truls Jenssen uttrykker i en pressemelding fra klubben at han er godt fornøyd med ansettelsen.

– Han er litt «nerd», kan TIL og folk, har han masse gode egenskaper og et flott verdigrunnlag i bunn. Han bryr seg om identitet og andre mennesker. Så dette blir veldig bra, sier Jenssen blant annet til TILs egen hjemmeside.

– Mye har skjedd i klubben og derfor føles det som jeg kommer til noe nytt selv om jeg kjenner klubben og mange av de som er der. Jeg var jo der i 13-14 år fra jeg var en liten gutt, så det blir godt å komme til Alfheim. Sist gang jeg var der, så følte jeg meg hjemme, og det har mye å si, sier Giæver selv i TILs pressemelding.

Skulle bare på TIFF

Overfor Nordlys sier TILs nye trenerutvikler at han fortsatt ikke har tatt helt stilling til om han parallelt med TIL-jobben ønsker å fortsette karrieren som spiller.

– Jeg har ikke bestemt meg ennå. Jeg kommer nok til å spille fotball, men jeg vet ikke helt på hvilket nivå. Kanskje hvis det er noe i 3. divisjon, der er det et OK nivå – men jeg tviler på at det blir noe lavere i divisjonene. Det blir vel enten noe i 3. divisjon eller at jeg spiller litt cageball og ellers legger opp, sier Morten Giæver.

Han bekrefter det Truls Jenssen har uttrykt i TILs pressemelding, at den nye jobben dukket opp litt ved en tilfeldighet.

– Jeg var hjemme på TIFF (Tromsø Internasjonale Filmfestival), og da tok jeg en tur innom Alfheim, der jeg tilfeldigvis kom i prat med Truls. Han «kicket» litt på denne ideen, og til slutt fikk jeg jobben, forteller Morten Giæver.

Artikkeltags