Gå til sidens hovedinnhold

Én blir trolig med i troppen mot Brann – én er utelukket

Artikkelen er over 3 år gammel

TIL har også et usikkert kort på spissplass før de møter serielederen.

Prognosen for TILs nøkkelspiller Gjermund Åsen har foreløpig ikke endret seg fra det klubben uttalte i etterkant av skaden han pådro seg tidlig i forrige hjemmekamp mot Kristiansund.

Trønderen står over helgens tøffe bortekamp mot serieleder Brann.

– Det går fremover med Gjermund. Han har trent ute nå, men søndagen kommer fortsatt for tidlig. Han reiser ikke, slår TIL-trener Simo Valakari fast.

En litt hyggeligere nyhet er det at keeper Gudmund Taksdal Kongshavn melder seg på igjen, og kan være aktuell for å reise i helga. Det kan i første omgang være snakk om en plass på benken.

– Gudmund kan være med i troppen søndag, det er mulig, sier Valakari.

Les også

Han er blant tidenes beste i TIL og ble kalt hjernevasket av Nils Arne Eggen. Nå snakker han ut

 

Venter fortsatt på fødsel

I tillegg til Åsen er det tvilsomt om Slobodan Vuk blir med til kampen mot Brann. Hans og kona venter fortsatt på at deres andre barn skal komme, og man er nå ganske mange dager over termin. Med den usikre situasjonen og en potensiell igangsetting av fødsel rett over helga blir trolig sloveneren hjemme.

Ellers råder Valakari over en frisk og skadefri stall. Han leder laget i en treningsøkt lørdag morgen, og vil etter det kunne si noe helt sikkert om troppen som senere samme dag reiser til Bergen.

Uten Åsen i laget er det trolig at Robert Taylor vikarierer i hans rolle, og Magnus Andersen eller noen andre kommer inn på høyresiden.

Velger man å legge Tom Høgli ut på høyre, må en ny stopper inn – og det kan igjen føre til ytterligere endringer. Det er noe TIL-sjefen i utgangspunktet vil unngå.

– Jeg vil gjerne ha så få endringer som mulig. Vi jobber med hvordan vi skal løse det, sier Simo Valakari.

Les også

Møter gamleklubben i tredje runde: – Vi kan bite godt fra oss

 

– Beste laget i Norge

Han mener det ikke er tilfeldig at Brann-laget de møter seint søndag kveld er serieleder etter sju spilte runder.

– Det er spilt nok kamper nå til at tabellen ikke lyver. De er det beste laget i Norge for øyeblikket, mener Valakari.

Han føler at han er godt forberedt på hva som venter TIL i Bergen, der han ledet laget til 2-2 og bortepoeng i siste serierunde i fjor.

– Jeg forventer at de kommer til å spille som de har gjort, siden det har gitt dem suksess. De har spilt sånn i flere år nå, så vi vet nok hva som kommer, sier Valakari.

Les også

Tar grep for å få slutt på kjefting og klaging: – Jeg kjenner mange som har gitt seg

 

 

Kommentarer til denne saken