– Jeg må virkelig se nøye på de mulighetene jeg har etter sesongen

USIKKER TIL-FREMTID: Aron Sigurdarson vil tenke seg nøye om etter sesongen hva han skal gjøre i 2018. Spilletid i TIL er ingen garanti for islendingene som jakter plass i den islandske VM-troppen neste år.

USIKKER TIL-FREMTID: Aron Sigurdarson vil tenke seg nøye om etter sesongen hva han skal gjøre i 2018. Spilletid i TIL er ingen garanti for islendingene som jakter plass i den islandske VM-troppen neste år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lite spilletid i TIL i høst gjør at Aron Sigurdarson (24) er usikker på fremtiden foran VM-sesongen 2018.

DEL

Aron Sigurdarson (24) leverte en flott målgivende og en elegant avslutning da hans lag vant internkampen på Alfheim 3-0 fredag formiddag.

Etter at Simo Valakari tok over treneransvaret i TIL har islendingen gått fra fast plass til innbytterrolle, og han har bare startet to kamper i august etter Valakaris inntreden. Med ett år igjen av TIL-avtalen og en avgjørende vårsesong i 2018 med tanke på å spille seg inn i den islandske VM-troppen, innrømmer han at han er usikker på TIL-fremtiden.

Å bli i TIL er ikke noen garanti for avgjørende spilletid.

– Får jeg sjansen her? Jeg vet ærlig talt ikke. Jeg må virkelig se nøye på de mulighetene jeg har etter sesongen. Jeg må snakke med flere, for jeg må være omtenksom rundt det jeg gjør neste sesong. Neste sesong blir en av mine viktigste. Da jeg var på landslaget kjente jeg på hvor bra det er å være der, og jeg vet at jeg kan være en del av laget. Det vil være stort å oppleve VM, sier Aron Sigurdarson.

– Markerte seg

Med seriestart i mars er han trygg på at han har nok tid til å spille seg inn i VM-troppen. Det betinger selvfølgelig at han spiller fast.

– Vi har tre måneder med seriekamper her i Norge før VM-troppen tas ut neste år. Det er mer enn nok tid til å spille seg inn, det er jeg hundre prosent sikker på. Jeg vet jeg er god nok, det er bare frustrerende at jeg ikke har fått spille her og beholdt plassen på landslaget, sier Aron Sigurdarson.

– Å spille er det viktigste. I fjor spilte jeg ikke noe mot slutten før siste serierunde. Det var nok til å bli med landslaget til Kina (bestående av spillere fra hjemlig og skandinaviske ligaer) i januar, og jeg tok vare på sjansen der. Det gjorde at jeg fikk være i de neste troppene i vår. Men når man ikke spiller her, så kommer du ikke med på det islandske landslaget, sier Sigurdarson. 

TIL-trener Simo Valakari mente Sigurdarson og tomålsscorer Elhadji Mour Samb gjorde akkurat det han håpet de skulle gjøre i fredages internkamp. Vise seg verdig mer spilletid.

– Det blå laget scoret tre fine mål. Mour og Aron har vært skarpe på trening i det siste, og de markerte seg i denne kampen. Jeg er fornøyd med det. Det sånn det er. Når du får sjansen, så må du vise at du vil ha den. Dette betyr noe, som alle andre treningene. De ødela i hvert fall ikke sjansene sine for å få spille mer, sier Valakari. 

Her ser du høydepunktene fra kampen:

Kamp 

– Får se om det hjelper

Sigurdarson følte han tok vare på sjansen.

– Det er det eneste jeg kan gjøre. Jeg synes jeg gjorde det ok, så får vi se om det hjelper i neste kamp, sier Aron Sigurdarson. 

– Første omgang var tett og jevn og ingen av lagene skapte noe særlig, det åpnet seg mer opp i andre. Jeg fikk meg en scoring og en assist. Jeg er alltid i god fysisk form, selv om jeg ikke har spilt mye i det siste. Kampformen er kanskje litt rusten, men det fysiske er ikke noe problem. Jeg er profesjonell, sier Sigurdarson, som avsluttet kampen med en lekker chip til 3-0 da han kom alene med Javi Jimenez.

 – Jeg har øvd på å «chippe» mot Gudmund (Kongshavn), og det fungerte på Javi også. Det er morsomt å spille slike kamper. Du spiller mot dine venner. Jeg er på benken nå, og vil vise meg frem. Det er det andre som også vil. Tempoet er lavt, men du vil ikke gjøre feil og miste ballen. Totalt sett var det god trening, sier Aron Sigurdarson. 

Kampen, som ble spilt uten TILs U21-landslagstrio Mikael Norø Ingebrigtsen, Ulrik Yttergård Jenssen og Runar Espejord, i tillegg til skadde Thomas Lehne Olsen og Kent-Are Antonsen, var preget av lav intensitet, men Simo Valakari var tilfreds.

– Det var god trening for guttene med å spille 90 minutter. Jeg var fornøyd med det jeg så at hvordan vi ønsker å spille, men tempoet og intensiteten var ikke der. Jeg er fornøyd med at alle kom skadefri fra kampen, sier Simo Valakari.

TIL A-TIL B 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Elhadj Mour Samb, 0-2 Mour Samb (Sigurdarson), 0-3 Aron Sigurdarson (Diskerud). Dommer: Roald Johansen.

TIL A: J.Jimenez - G.Severinsen, S.Wangberg (S.Olsen i 45 min), J.Gundersen - S.Skogvang Pedersen, C.Landu-Landu, M.Gamst Pedersen, G.Åsen, L.Nilsen - H. Johnsgård, P. Aas (E.Nash i 30 min).

TIL B: G.Kongshavn - M.Ødegaard, F.Michalsen, H. Åsali Hansen - M.Andersen, M.Diskerud, A.Løvland, H.Norbye - A.Sigurdarson, E.H.Mour Samb, S.Grønli.

 

Artikkeltags