Gå til sidens hovedinnhold

Høgli kommer ikke hjem til TIL i sommer likevel!

Artikkelen er over 4 år gammel

TIL mener de har fått til en god avtale.

TIL innkalte til en pressekonferanse på Alfheim klokken 10.00 mandag, som nordlys.no sendte direkte fra.

Der presenterte de meldingen om at Tom Høgli (33) ikke kommer hjem til Tromsø i sommer likevel. Han signerte formelt i januar en avtale på tre og et halvt år ut 2020-sesongen, som innebar at han ville kunne spille i TIL-drakt igjen første gang mot Molde 6. august. Nå skriver vi i stedet 2018 før man ser den tidligere landslagsbacken på Alfheim.

Høgli og FC København har ytret ønske om at han skal bli værende i Danmark ut året, blant annet for å ha en robust stall til den kommende kvalifiseringen til Champions League. Det skyldes i stor grad et ankelbrudd på backen Peter Ankersen, som forventes å være ute i fire måneder.

Forespørselen har TIL valgt å gå med på, mot en økonomisk kompensasjon.

– Det er en litt absurd situasjon. Jeg har uansett et langsiktig forhold til klubben, uttalte blant annet Høgli via TV-overføring fra Danmark.

– Det er ikke noen lett situasjon, blant annet siden vi har planlagt skolegang i Tromsø fra høsten (for eldstesønnen Wilhelm). Men da Ståle kom og ba om det, kjente jeg at jeg burde stille opp på det, sa Høgli videre på spørsmål fra Nordlys.

Familien skal ifølge Høgli flytte nordover til sommeren som planlagt, mens han selv da kommer et halvår senere.

– Han kommer uansett 1. januar, og vi skal ha glede av Tom i lang tid fremover. Det har vært viktig for oss å få i land en god avtale med FCK, og det føler vi at vi har fått. Vi har fått et fast grunnbeløp, og vi har bonus for Champions League både i år og neste år som gjør at dette kan være det største «salget» siden Saliou Ciss, sa sportssjef Svein-Morten Johansen på pressekonferansen.

TIL skal ha fått rundt fire millioner kroner for Ciss-salget i 2013.

Dette får TIL i avtalen

Ifølge en pressemelding fra TIL som er sendt ut er det snakk om et millionbeløp TIL kan motta for å gå med på avtalen med FCK, hvis alle bonusene trer i kraft.

Les også

Se og døm selv: Skulle TIL hatt straffespark her?

 

– Det at vi får inn midler nå kan åpne for at vi kan hente inn en annen spiller, men da må vi føle at det er den rette spilleren. Det er ikke sikkert at vi gjør det, sa Johansen på pressekonferansen.

En siste lille gulrot TIL har fått gjennom avtalen, er at danske FCK skal komme til Tromsø for å spille en oppvisningskamp, der TIL vil få inntektene.

– TIL får bruke FCK sitt scoutingnettverk i de neste årene og FCK åpner opp klubben for kompetansedeling både på utvikling og A-lag. FCK ligger nå langt fremme på disse områdene. Samarbeidet skal være konkret og Tom Høgli vil være garantisten for dette samarbeidet, sier Svein-Morten Johansen i TILs pressemelding.

Høgli ville hatt muligheten til å få med seg de 14 siste eliteseriekampene for TIL i år (i og med at runde 16 hjemme mot Odd er utsatt på grunn av Odds deltakelse i europacup), men slik blir det nå altså ikke.

Nordlys.no kommer tilbake med mer om saken.

Les også

Her er TIL-børsen: «Da vet vi hvem i familien som fikk skuddfoten»

 

 

Kommentarer til denne saken