TILs Ulrik Yttergård Jenssen (21) er med sin Lyon-bakgrunn og sitt stabile innpass på U21-landslaget en spiller som flere klubber følger jevnlig med på.

Nordlys omtalte i august at TIL i sommer hadde avslått et tilbud fra en belgisk klubb.

Nordlys er kjent med at det fortsatt skal være interesse fra Belgia, i tillegg til klubber i land som Østerrike, Nederland og Danmark.

Blant annet skal den østerrikske serielederen Sturm Graz på et tidspunkt i år ha kommet med en henvendelse på TIL-spilleren.

Twitter-rykteprofilen SillySeasonNorge meldte torsdag at danske Nordsjælland skal ha et bud inne på Yttergård Jenssen, noe også iTromsø senere har skrevet om.

Etter det Nordlys kjenner til skal det stemme at den danske toppklubben har gjort en formell henvendelse. FC Nordsjælland ligger per i dag på en tredjeplass i Superligaen i Danmark, 13 poeng foran FC København og fem poeng bak ligaleder Midtjylland.

 

Gikk for dansk firma

21-åringen har lenge brukt samme agent som storebror Ruben, Kent Karlsen i KK Management.

I løpet av 2017 valgte han å skifte beite, og benytter seg nå av tjenestene til det danske firmaet People In Sport.

En partner i firmaet der er den tidligere Liverpool- og Southampton-keeperen Michael Stensgaard.

Overfor Nordlys ønsker han ikke å gå inn på hvor konkret interessen for TILs venstrebeinte forsvarsspiller er akkurat nå.

– Jeg kommenterer aldri henvendelser eller bud på spillere vi jobber for. Det gjør jeg gjerne når to klubber har blitt enige, men ikke så lenge det er snakk om interesse, er Stensgaards kommentar overfor Nordlys.

Kommenterer gjør heller ikke TILs sportssjef.

– I den perioden vi er inne i kommenterer jeg på generelt grunnlag ikke spillerlogistikk. Derfor blir mitt svar også her at det ønsker jeg ikke å kommentere, skriver Svein-Morten Johansen i en SMS.

Skal ha gunstig avtale

Da Yttergård Jenssen i fjor sommer signerte en avtale ut 2019 med TIL og kom hjem igjen fra franske Lyon, la han ikke skjul på at han ønsket å kunne ta et steg til utlandet igjen.

Det ble da uttalt som et felles mål for han og TIL å sikte mot nye år i utlandet etter hvert, og etter det Nordlys erfarer skal det ligge inne i avtalen at klubben ikke skal kunne kreve en altfor høy sum hvis 21-åringen selv er interessert i å gå til en interessert klubb i en annen liga.

Den lille detaljen i avtalen kan gjøre et salg av Yttergård Jenssen mer aktuelt i vinter, og da kanskje til FC Nordsjælland.

Ulrik Yttergård Jenssen har ikke vært tilgjengelig for en uttalelse.