Forverret keeperkrise i TIL – nå får TIL-legendens sønn trolig sjansen

Tore Nilsens sønn Jacob Karlstrøm kommer trolig til å få sjansen i TIL-buret mot Sarpsborg 08. Med i troppen, som har flere fravær, er også unge Garib Gerkondani (innfelt).

Tore Nilsens sønn Jacob Karlstrøm kommer trolig til å få sjansen i TIL-buret mot Sarpsborg 08. Med i troppen, som har flere fravær, er også unge Garib Gerkondani (innfelt). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

TIL står i tillegg uten sin kaptein i Sarpsborg, og tar med seg en fersk 19-åring. Og Gamst er klar. Sjekk troppen!

DEL
 

Fredag ble det klart at fingerbruddet til TIL-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn skaper større komplikasjoner enn man hadde håpet.

Gipsen på hånda er erstattet med en skinne, men den kan man ikke spille med – og dermed er vestlendingen ute i rundt to uker.

Det betyr at han mister bortekampene de kommende dagene mot Sarpsborg 08 og Rosenborg, og hjemmekampen mot Strømsgodset.

Trolig ryker også den påfølgende cupkampen mot Finnsnes, men der spørs det om han uansett ville ha spilt. Det betyr at bortemøtet med Lillestrøm 28. mai kan være neste sjanse for Kongshavn.

– I første omgang nå er han ute i to uker. Det er dessverre en realitet. Han har vært på sykehuset i dag, og skal ha på den skinna i 14 dager, sier TIL-trener Bård Flovik til Nordlys.

Flovik uttrykker litt oppgitthet over å stå uten to keepere (Kongshavn og Loncaric) og to spisser (Vuk og Espejord) som man gikk inn i sesongen med, men ønsker å gjøre det beste ut av ting.

– Det er for så vidt en del av fotballen. Vi får bare håpe at de andre står frem, sier TIL-treneren.

Velger trolig yngstemann

Med korsbåndsskaden til Filip Loncaric står dermed TIL igjen med Jacob Karlstrøm (20) og Otto Fredrikson (35) som sine to valg.

Finske Fredrikson har kommet inn i trening de siste ukene, og har god erfaring – men etter det Nordlys erfarer kommer valget til å falle på å gi sjansen til unge og storvokste Karlstrøm, sønnen til TIL-legenden Tore Nilsen, mot Sarpsborg 08 lørdag.

Det ønsker ikke Flovik å gå inn på.

– Vi har bestemt oss, men ingen av dem har fått vite det. Dere får laget 75 minutter før kampen, er det eneste han vil kommentere.

Karlstrøm er i alle fall klar hvis sjansen, som Nordlys regner med, kommer lørdag.

– Jeg mener jeg er klar, ja, sier 20-åringen.

– Synes du at det er din tur nå?

– Ja, det føler jeg vel egentlig – men vi får se hva som skjer. Det er opp til trenerne og hva de tenker.

Hvis eliteseriekarrieren starter med Sarpsborg 08 og eventuelt også Rosenborg borte 16. mai, er det utfordring nok for en debutant.

– Det er fine kamper, det. Det er to lag som er i godsiget. Jeg gleder meg hvis det blir meg, sier Karlstrøm.

Wangberg ute – Gamst klar

Kongshavns fravær er ikke det eneste til Sarpsborg-kampen.

Kaptein Simen Wangberg har vært syk denne uka, og reiser ikke til Østfold. Det gjør heller ikke Jonas Johansen, grunnet en skade.

Samtidig kom det fredag en liten gladmelding, gjennom at veteran Morten Gamst Pedersen (35) er meldt kampklar.

– Det er godt å være klar. Det er kampene som er gulroten og show, så det er fint, sier finnmarkingen, som mener han kan være klar til å starte kampen etter sitt skadeopphold – men er usikker på om han er klar til å stå 90 minutter.

Tar med Gerkondani

Det betyr denne TIL-troppen som setter seg på flyet fredag ettermiddag:

Jacob Karlstrøm, Otto Fredrikson, Hans Eriksen Norbye, Kent-Are Antonsen, Magnar Ødegaard, Jostein Gundersen, Patrick Kpozo, Ulrik Yttergård Jenssen, Magnus Andersen, Morten Gamst Pedersen, Christian Landu-Landu, Aron Sigurdarson, Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen, Elhadji Mour Samb, Mikael Norø Ingebrigtsen og Garib Gerkondani.

Gerkondani (19) er 1998-modell og ikke fullverdig medlem av A-stallen ennå.

Den unge spissen fikk starte mot Bjørnevatn i cupen, og tas nå også med i eliteserietroppen mot Sarpsborg 08.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken