Ferdig i TIL: – Vil gjøre alt for ikke å komme i liknende situasjoner

OVERGANG: Slobodan Vuks lån til Domzale i Slovenia er gjort om til en permanent overgang. Dette kunne Domzale melde tirsdag morgen.

OVERGANG: Slobodan Vuks lån til Domzale i Slovenia er gjort om til en permanent overgang. Dette kunne Domzale melde tirsdag morgen. Foto:

Han ble hentet for et millionbeløp. Nå er det over ett år før kontrakten skulle gå ut.

DEL

Slobodan Vuk (29) er ikke lenger TIL-spiller.

Han har i høst vært på lån i sin gamle klubb NK Domzale i Slovenia. Fredag morgen gjorde klubben det kjent på sin hjemmeside at de henter Vuk permanent. iTromsø har også omtalt saken.

Vuk hadde egentlig kontrakt ut 2019 med TIL, en kontrakt der det egentlig lå innbakt en lønnsøkning det siste året. Den slipper TIL nå unna.

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen bekrefter overfor Nordlys at Vuks tid som TIL-spiller er over.

– Viktig å frigjøre midler

– Det er en permanent overgang, så han går fra lån til permanent nå. Vi har inngått en avtale om at de overtar han nå, sier Johansen.

– Avtalen vi har gjort er konfidensiell, men det som er viktig for oss i det som kommer ut av den er at vi frigjør lønnsressurser for 2019. Vuk hadde også en økning i det siste året av kontrakten, så det var viktig for oss å frigjøre midler for å kunne se etter en erstatter, fortsetter han.

Sportssjefen hadde allerede slått fast overfor Nordlys at man i tillegg til midtstoppere kom til å se etter spisser inn mot 2019, da grunnet den alvorlige akillesskaden til Mushaga Bakenga og skadeplagene til nå nyopererte Runar Espejord. At Vuk heller ikke finnes i TIL lenger forsterker bare det bildet.

– Ja, det gjør det. Det var viktig for oss å få dette avklart så fort som mulig, sånn at vi ikke måtte gå og vente over nyttår og se om de ville benytte seg av en opsjon – om han skulle komme opp hit igjen og så videre, sier Johansen.

– Får ingen penger

Selv om han ikke vil gå inn på detaljene i avtalen med Domzale, bekrefter han at det ikke ligger noen ren overgangssum inne for TILs del.

– Det ligger i kortene at vi ikke får noen penger fra dem, sier Johansen.

Han har tidligere fortalt åpent til Nordlys om at Vuk-overgangen ikke slo til slik man hadde håpet. Det er naturlig nok også følelsen han sitter igjen med nå.

TIL reiste selv til Slovenia ved daværende hovedtrener Bård Flovik og assistenttrener Lars Petter Andressen for å se Vuk i aksjon, før han ble hentet foran 2017-sesongen.

- Hvis man går inn og ser helt fra start til mål, så kan man si at det ikke var fullklaff for oss med Vuk. Han viste noen ting i vår som viste litt av hvilken spiller han er, og han gjorde spesielt ett viktig mål for oss - og var også toppscorer i treningskampene. Han viste at han har noe, og det ser man i Slovenia også. Han har et navn der og er en bra spiller der.

- Hos oss ser vi jo ikke på det som en vellykket overgang i spillerlogistikken vår. Vi lærer av alle disse tingene vi gjør. Vi gjør gode ting i spillerlogistikken, og vi gjør ting som ikke er fullt så bra. Sånn er det stort sett i alle klubber, sier sportssjefen.

- Ja, vi kjøpte han for én million kroner, og vi er ikke fornøyde med dette - men så kan man se på det andre klubber har brukt på overganger, som er helt andre summer. Vi kommer til å gjøre alt for ikke å komme i liknende situasjoner i fremtiden, men basert på empiri vil det nok være vanskelige overganger også i fremtiden. Vi håper vi kan minske sannsynligheten for det for hvert vindu som kommer, fortsetter han.

– Enorm lojalitet

Det er flere ting han tror ble utslagsgivende for at Vuk ikke ble noen TIL-suksess.

- Det virker som om tempoet i norsk fotball aldri passet helt for han. Han klarte ikke helt å leve med den fysikken og det tempoet som finnes i norsk fotball. Det blir da viktig for oss når vi ser på spillere fra for eksempel Balkan - at vi ser på fysikken og om man tror de er i stand til å spille med et høyere tempo enn de er vant til, selv om de kan ha grunnferdigheter som er vel så gode som mange norske spillere, sier Johansen, som ikke vil svartmale alt.

- Vi snakker også om mennesker i dette. Da må vi berømme Slobodan Vuk for en enorm lojalitet. Han har alltid gitt sitt beste gjennom de to årene han har vært her. Han har fått masse kritikk og slitt, men har aldri klaget, sier Svein-Morten Johansen.

 

Artikkeltags