TIL-ODD 2-2

Det var to ganske vidt forskjellige oppsummeringer av uavgjortkampen på Alfheim man fikk fra TIL-systemet og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Sistnevnte mente straffesparket Odd utliknet på var soleklart, og i «Etter kamp»-sendingen til NRK, Nordlys og iTromsø etter kampen ga han uttrykk for at gjestene skapte en god del flere sjanser enn TIL og hadde fortjent tre poeng.

– Vi var det beste laget, slo Fagermo ganske klart fast på sendingen.

Nordlys' sjansetelling viser totalt ganske få i kampen, med en liten overvekt i favør TIL. Ifølge NTB endte antall avslutninger med 9-4.

Det er ikke å overdrive at TILs trener og spillere ikke sa seg helt enig med Fagermos analyse av kampen.

– Mente han det? Jeg kan ikke si meg helt enig i det, nei. Han er vel kjent for å slenge litt med leppa, men jeg vet ikke om jeg går med på at Odd var det beste laget i denne kampen, sier Gjermund Åsen.

– Jaha ... han har vel en bevisst strategi der han prøver å komme under huden på folk og skaper et bilde av at det er dem mot resten av verden. Jeg begynner å få en oppfatning av at mange folk i Norge har begynt å riste på hodet av Fagermo. Han fremstår sånn som han vil – vi får heller ta tak i oss selv og sørge for at marginene går vår vei, sier keeper Gudmund Taksdal Kongshavn.

TILs første målscorer Mushaga Bakenga sperrer opp øynene når han får høre at gjestenes trener mente de var best og fortjente seieren.

– Sier han det? Hehe ... ingen kommentar, smiler TIL-spissen.

 

– Sykt bittert

Hans Eriksen Norbye oppsummerte slik etter at han hadde kommentert straffesparket han forårsaket og som i seg selv skapte litt uenighet:

– Det er vel sånn fotballen er – det er ikke alltid det beste laget som vinner.

– Fagermo var ganske klar på at det var Odd?

– Sa han det? OK. Da får vi være enige om å være uenige.

– Han sa at de var best? Jeg kan egentlig ikke kommentere det så mye. Jeg er ny her, men jeg har vel hørt at han (Fagermo) kan si litt forskjellig, smiler TIL-trener Simo Valakari.

 

Keeper Kongshavn stilte seg ellers bak Norbye i oppfatningen av straffesituasjonen som gjorde at TIL mistet to poeng i sluttminuttene.

– Jeg tenker i hvert fall at det vil bli mange straffespark hvis man skal blåse på de situasjonene hver gang. Det er sykt bittert når vi var så nære å ta det, sier 26-åringen.

– Vi hadde egentlig tre poeng i sekken, så det var selvfølgelig surt. De siste ti minuttene burde vi uansett ha vært så voksne at vi klarte å ri det av, mener Gjermund Åsen.

– Jeg føler med guttene, for de er fryktelig skuffet. Vi spiller en god kamp, og legger ned en god innsats, men det holdt ikke til tre poeng. Vi møter et godt lag, og klarer å legge et press på dem. Vi tar ett poeng her, og fokuserer på neste kamp, sa Simo Valakari.

Bekrefter dommerprat i pausen

Det ble litt mer diskusjon om og rundt Fagermo etter kampen. Mushaga Bakenga mente Fagermo hadde påvirket dommer Trygve Kjensli til å gi dem et straffespark på grunn av en episode i første omgang.

Like før pause satte midtstopper Fredrik Semb Berge inn sitt andre for dagen, men dommer Kjensli annullerte scoringen etter at det kunne se ut som Kongshavn ble dyttet av Mladenovic. Det fikk det til å koke for Fagermo.

– Du kan ikke annullere det målet, for TV-bildene er klokkeklare. Det er en Tromsø-spiller som dytter en av våre, slik at han sklir inn i Kongshavn, sa Fagermo etter kampen.

En oppgitt Fagermo forteller at han derfor oppsøkte dommeren i pausen.

– Jeg gikk til Kjensli og sa det jeg mente. Vi som nesten ikke scorer mål jo, også blir vi fratatt det når vi først scorer, sier Fagermo.

Konfrontert med om han påvirket dommer Kjensli er Odd-treneren klar:

– Nei, for den (straffen som ga 2-2) er soleklar. Norbye ser ikke på ballen, han går bare rett i ryggen. Og da er det straffe, sier Odd-treneren.

TIL-ODD 2-2 (1-1)

Eliteserien fotball menn

Mål: 1-0 Mushaga Bakenga (Antonsen) (30), 1-1 Fredrik Semb Berge (32), 2-1 Simen Wangberg (Antonsen) (60), 2-2 Etzaz Hussain (88, straffespark).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Gult kort: Mushaga Bakenga og Kent-Are Antonsen, TIL, Martin Broberg, Odd.

Tilskuere: 3861.

TILs neste: Borte mot Strømsgodset førstkommende søndag.