Ulrik Yttergård Jenssen (21) trente sammen med blant andre Morten Gamst Pedersen, Tom Høgli, Kent-Are Antonsen og Lars Iver Strand i det nye treningssenteret Tromsø Sport- og eventsenter i de gamle Mack-lokalene onsdag.

I dag er fire av dem lagkamerater i TIL. Det kan fort endre seg for Yttergård Jenssens del.

Etter det Nordlys erfarer er TIL og den danske storklubben FC Nordsjælland nær enighet om en overgang for den norske U21-landslagsspilleren. Bare de personlige betingelsene og medisinsk test skal gjenstå. Klubbene skal etter det Nordlys forstår onsdag kveld være enige om en overgangssum.

Ulrik Yttergård Jenssen vil ikke uttale seg til Nordlys om den sannsynlige overgangen.

– Jeg kan ikke si noe om dette nå, sier Ulrik Yttergård Jenssen.

Heller ikke sportssjef Svein-Morten Johansen vil kommentere saken.

– Ingen kommentar, jeg kan ikke gå inn på dette, sier Svein-Morten Johansen.

FC Nordsjællands pressesjef Kristoffer Skadhauge er også taus.

– Vi kommenterer ikke spillere som er i andre klubber, før eventuelt en overgang er klar, sier Skadhauge.

– Skal selge med jevne mellomrom

TIL vil kunne sitte igjen med bra fortjeneste av et salg. Klubben fikk ekstern hjelp fra investorer til å betale to millioner kroner som den franske storklubben Lyon krevde i utdanningskompensasjon for Yttergård Jenssen sommeren 2016.

TIL fikk også eierskap og de økonomiske rettighetene ved et videresalg, og sitter dermed igjen med alle inntekter selv.

Etter det Nordlys kjenner til skal overgangssummen være på rundt tre millioner kroner.

TIL vil få et betydelig underskudd i 2017, på grunn av lavere publikumsinntekter enn budsjettert, samt økte kostnader i forbindelse med trenerbytte fra Bård Flovik til Simo Valakari, samt spillertilvekstene av Mushaga Bakenga og Shamil Gasanov før overgangsvinduet stengt.

TIL-direktør Stig-Arne Engen sier dette om et eventuelt salg av Yttergård Jenssen.

– Det er del av vår strategi og forretningsmodell at vi skal selge spillere med jevne mellomrom. Vi har definert oss som utviklingsklubb, og det er viktig for oss at vi får frem spillere som blir solgt videre. Det er en viktig del av forretningsideén vår. Vi skal selge spillere. Enten spillere vi har utviklet frem selv, eller spillere vi har hentet, for å utvikle videre, sier Stig-Arne Engen.

Attraktiv klubb

Etter det Nordlys kjenner til skal Yttergård Jenssen være positiv til en overgang. Det er lett å skjønne han.

Nordsjælland er på tredjeplass i den danske superligaen til jul, etter 19 spilte seriekamper. Der TIL har et lønnsbudsjett på rundt 15 millioner kroner for A-laget, har Nordsjælland lønnsutgifter til sine spillere på over 40 millioner kroner.

Spill for en dansk toppklubb øker trolig ogå sjansen for salg til større ligaer. Nordsjælland sikret seg et overskudd på 23 millioner kroner i 2016/17-sesongen etter salgene av Emre Mor til Borussia Dortmund (90 millioner kroner) og Bruninho til kinesiske Guangzhou R&F (40 millioner kroner).

Mor gikk i sommer videre til spanske Celta Vigo for 130 millioner kroner, overgangsrekord for den spanske La Liga-klubben.