Derfor gleder TIL-sjefen seg over kollisjonen

UHELDIG TIMING: Daniel Berntsen møter gamleklubben Bodø/Glimt på Alfheim samtidig som de to første av lørdagens opptredener finner seg under Rakettnatt i Tromsø sentrum. Det er TV-rettighetshaver Discovery og deres konsept derbylørdag som gjør at TIL-kampen er flyttet til lørdagskvelden.

UHELDIG TIMING: Daniel Berntsen møter gamleklubben Bodø/Glimt på Alfheim samtidig som de to første av lørdagens opptredener finner seg under Rakettnatt i Tromsø sentrum. Det er TV-rettighetshaver Discovery og deres konsept derbylørdag som gjør at TIL-kampen er flyttet til lørdagskvelden. Foto:

Ingen frustrasjon å spore over at to store hendelser i Tromsø finner sted samtidig.

DEL

TIL spiller det som normalt sett er en av årets best besøkte hjemmekamper lørdag klokken 18.00, når Bodø/Glimt kommer på besøk til Alfheim.

Samtidig står 6000 publikummere i Tromsø sentrum og ser Kjartan Lauritzen og 2 Chainz på hovedscenen under musikkfestivalen Rakettnatt.

Det er eliteseriens rettighetshaver Discovery som har bestemt seg for å satse på et konsept som heter derbylørdag, som gjør at TIL-Glimt er satt opp på lørdag kveld.

På Alfheim er ikke arrangementssjef Cecilie Nøstvik nevneverdig bekymret for tilskuertallet lørdag, selv om bassen fra Rakettnatt kanskje kan høres mellom ropene på Alfheim.

– Det stemmer at det kolliderer, men egentlig kan man ikke annet enn å glede seg over at det er mange store og fine aktiviteter i Tromsø. At det noen ganger faller på samme dag – sånn er det vel bare, sier Nøstvik, som er inne i sin siste arbeidsuke før hun går over til en stilling som daglig leder i Tromsø Safari.

Hun tror ikke nødvendigvis at Rakettnatt kommer til å ramme tilskuertallet på Alfheim lørdag i stor grad.

– Nei, det er ikke sikkert at det trenger å påvirke så mye, sier Nøstvik.

Når neppe tallene fra 2015 og 2016

Det er ikke ventet at TIL-Glimt blir utsolgt, slik tilfellet er med Rakettnatt, men hun har likevel tro på et hyggelig tall som vil hjelpe på regnskapet når 2018 er over.

– Salget går jevnt og trutt. Jeg føler meg ganske sikker på at vi når 5-tallet (over 5000), så er det store spørsmålet hvor mye over, sier TILs arrangementssjef.

Torsdag ettermiddag hadde man rundet 3100 solgte seter, inkludert sesongkort, men normalt sett kommer det et større rush de siste dagene inn mot kamp – spesielt når lag som Glimt og Rosenborg er gjester.

– Hva vil være et godt tall for dere i denne kampen?

– Det blir litt som jeg sa – alt over 5000 blir positivt mottatt.

Da TIL møtte Glimt på Alfheim i 2016, ble det et offisielt tilskuertall på 6343. Året før var tallet 5862.

Artikkeltags