Bekreftet: Bakenga har signert for TIL!

TIL-SPISS: Mushaga Bakenga.

TIL-SPISS: Mushaga Bakenga. Foto:

Ny viktig brikke på plass i Simo Valakaris mannskap.

DEL

TIL har kommet til enighet med Mushaga Bakenga (25) om en ny toårskontrakt, ut 2019-sesongen.

– Vi har hele tiden hatt en god dialog med Mush med god tro på at han ville velge oss til slutt. At han nå velger TIL er en bekreftelse på at han, som Gjermund Åsen og flere, har tro på det vi nå bygger på Alfheim, sier sportssjef Svein-Morten Johansen i en pressemelding fra TIL.

– Mush er en naturlig målscorer og med han på laget har vi nå meget god dekning i de offensive posisjonene, sier Johansen.

Da Gjermund Åsen signerte for TIL, antydet han kraftig at Bakenga ville følge etter.

– Man tuller ikke med brorskap

Nordlys har allerede skrevet ved et par anledninger at det meste tydet på at Bakenga kom til å forlenge, og nå er omsider avtalen på plass, noen uker etter at 25-åringen egentlig hadde fått en svarfrist fra klubben.

– Det har vært en høst med mye tenking og flere tilbud som jeg har vurdert. Men til slutt var det totalpakken som gjorde at jeg valgte TIL. Det er ikke til å legge skjul på at Gjermund var en viktig årsak til at jeg signerte for Tromsø. Jeg hadde lovet at hvis Gjermund signerte ny avtale, så skulle jeg følge etter. Man tuller ikke med brorskap. Jeg hadde også en god prat med Simo Valakari hvor vi gikk gjennom hva jeg kan forvente, og det var viktig for meg å vite, sier Mushaga Bakenga i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg voldsomt til å komme i gang med sesongen, og ønsker å fortsette på den framgangen som vi hadde i høst. Ønsket om å spille regelmessig og Tromsø er den perfekte plassen for min karriere i øyeblikket, sier Bakenga.

Bakenga kom til TIL i sommer på en korttidskontrakt, og spilte fast da klubben berget plassen i eliteserien. Han bidro med tre scoringer på de åtte kampene han fikk, før han ble skadet og sto over de siste fire siste serierundene.

Nordlys var senest onsdag klokken 12.22 i kontakt med Bakenga, men da svarte har relativt ordknapt at han var på en treningsøkt, og sa bare:

– Jeg har fortsatt ingen kommentar. Jeg har ikke bestemt meg eller noe sånt.

En time og ti minutter senere kom meldingen fra TIL, der alt kunne bekreftes.

Nordlys.no kommer tilbake med mer om saken.

 

Artikkeltags