August (16) fikk drømmesjansen: – Jeg håper på A-kontrakt i TIL

August Mikkelsen fyller 17 år senere i oktober. Onsdag fikk han for første gang sjansen til å trene med TILs A-lag. Om et par år håper han å være en del av A-troppen.

August Mikkelsen fyller 17 år senere i oktober. Onsdag fikk han for første gang sjansen til å trene med TILs A-lag. Om et par år håper han å være en del av A-troppen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nytt tilskudd fra 2000-kullet TIL selv snakker svært varmt om imponerte mot A-spillerne.

DEL

August Mikkelsen er 13 dager unna å fylle 17 år.

Onsdag fikk han sin aller første sjanse til å trene med TILs A-lag på Alfheim, og kantspilleren gjorde seg på ingen måte bort – og leverte blant annet en leken målgivende pasning med hælen til Magnus Andersen.

– Det var veldig artig, det gir mersmak å trene med dem, smiler 16-åringen.

Mikkelsen er opprinnelig TUIL-gutt, men tok steget over til TIL da han begynte på Norges Toppidrettsgymnas – og der trives han godt på det andre skoleåret.

– Det er et veldig bra opplegg på NTG, og det er et veldig bra miljø der alle vil bli gode. Det er bra her, smiler Mikkelsen, som har et håp om en dag å ha arbeidsplassen sin ute på Alfheim-matta.

– Det hadde vært artig å få en kontrakt med A-laget etter jeg er ferdig på NTG. Det er selvfølgelig det som er målet, sier han.

Valakari: – Smarte bevegelser

TIL-trener Simo Valakari sier han synes det er artig å se hva Mikkelsen og de andre ungguttene viser på treningsfeltet mot A-spillerne.

– Han har smarte bevegelser. Det er ofte sånn med litt mindre og yngre spillere, at de er smarte spillere. De kan ikke slåss fysisk mot motstanderne, de må være smartere enn dem. Da er han flink til å finne rom og de rette posisjonene å være i.

– Det er bra for hele klubben å se disse unge spillerne i aksjon, selv om det selvfølgelig er tidlig i en fase – men vi prøver å få akademiet og klubben til å jobbe enda tettere sammen, sier Valakari.

Han er som flere i klubben godt oppdatert på hva som rører seg i 2000-kullet, som både TILs sportssjef Svein-Morten Johansen og utviklingssjef Truls Jenssen ved flere anledninger har snakket varmt om.

Fra det kullet har man blant andre også Sigurd Grønli, som har trent mye med A-laget i høst og kan aspirere inn mot en lærlingkontrakt rundt A-laget.

– Det er en god generasjon, understreker Valakari, som samtidig påpeker:

– Det er tidlig, og det er på en måte nå jobben starter hvis man vil inn i voksenfotballen. Jeg har sett mange unge spillere som har vært strålende som unge, men ikke tatt det steget opp til seniorfotballen. Det er et potensial der, helt klart, men det er en lang vei å gå, sier Simo Valakari.

 

Artikkeltags