Får millionhjelp til ny hall – ønsker drahjelp til 100-millionersprosjektet

VIL HA SPLEISELAG: Daglig leder i TIL og styreleder i Bjerkakerhallen AS, Kristian Høydal (bak), har budsjettert med et spleiselag på fire millioner kroner for å komme i mål med finansieringen av Lerøyhallen. Han har allerede fått med seg Marte Aarskog, Lars Nymo Trulsen (Sparebanken Nord-Norge), Helge Kræmer (Kræmer AS) og tidligere TIL-leder Kjell N. Olsen. Nymo Trulsen og banken vil matche alle bidrag inntil to millioner kroner.

VIL HA SPLEISELAG: Daglig leder i TIL og styreleder i Bjerkakerhallen AS, Kristian Høydal (bak), har budsjettert med et spleiselag på fire millioner kroner for å komme i mål med finansieringen av Lerøyhallen. Han har allerede fått med seg Marte Aarskog, Lars Nymo Trulsen (Sparebanken Nord-Norge), Helge Kræmer (Kræmer AS) og tidligere TIL-leder Kjell N. Olsen. Nymo Trulsen og banken vil matche alle bidrag inntil to millioner kroner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

TILs nye prosjekt Lerøyhallen ventes å stå klar før neste vår. Nå frir klubben til et spleiselag, med god drahjelp.

DEL

Anleggsarbeidet er allerede godt i gang på Bjerkaker, der TIL skal bygge sin nye fotballhall som har en kostnadsramme på rundt 100 millioner kroner.

Fire av millionene i finansieringen er regnet inn som et spleiselag.

Dette lanserte TIL tirsdag, og i tillegg til å fri til folks og bedrifters velvilje til å være med på å spleise, får de med seg Sparebanken Nord-Norge med god drahjelp.

Banken har sagt seg villig til å matche alle bidrag inntil to millioner kroner. Det vil si at TIL egentlig bare trenger å få inn to millioner i støtte, og så kommer banken med de to siste.

– Det er større plass enn det på kontoen også. Vi sparker i gang denne spleisen nå. TIL jobber tett med Sparebanken, og da har vi blitt enige om denne spleisen rundt Lerøyhallen, sier daglig leder i TIL, Kristian Høydal, som også er styreleder for Bjerkakerhallen AS.

– Vi er nødt til å ha hallfasiliteter, for kapasiteten i byen er som de fleste vet sprengt. Da ønsker vi å kunne bidra til å bedre fasilitetene, sier Lars Nymo Trulsen i Sparebanken Nord-Norge.

Kræmer AS har blant annet allerede gått inn med 100.000 kroner, som banken da matcher med 100.000 fra dem.

– Vi har hatt tradisjon for å bidra til anleggsløft i mange år, og dette er et viktig tiltak, mener Helge Kræmer.

– Ferdig til påske

Målet og håpet til TIL er at også privatpersoner kan gå inn med en hundrelapp eller et beløp de måtte ønske å gi.

Kristian Høydal forteller at tanken om spleiselaget på fire millioner kroner har vært en del av finansieringsplanen i lang tid.

– Det har vært budsjettert med de fire millionene hele veien, men vi har ment at det ikke har vært rett å be om penger for en hall folk har hørt om i 15 år, men ikke sett noe til. Nå bygges det og det blir hall, så da var det et mer riktig tidspunkt for å gå ut med det. Dette er penger vi har forskuttert, ja, sier Høydal.

Selv om man er i gang med å sprenge fjell og gjøre grunnarbeid på Bjerkaker, kan man ikke regne med Lerøyhallen kommende vinter.

– Det vi har sagt er en byggetid på ett år, og så kom vi litt seint i gang. Vi skulle selvfølgelig helst hatt den klar til en vintersesong, men nå ser det vel ut til å bli til en sommersesong.

– Vi vil egentlig ikke love noe om når det kan stå ferdig, men når grunnarbeidet er gjort, går det ganske fort å sette opp selve hallen.

– Vi må leie oss inn andre plasser den vinteren som kommer. Åpner hallen i løpet av vinteren, er det en bonus. Det vi kan si er at den er ferdig til påske, så får alt før det være bonus, sier Kristian Høydal.

 

Artikkeltags