Ex.Salangen-spiller overtar på Alfheim

Artikkelen er over 14 år gammel

Her er mannen styremedlem Roar Dons håper og tror skal utvikle Tromsø IL som klubb. Dagen etter ansettelsen møttes Dons og den nye daglige lederen på Alfheim, Bjørn-Tore Markussen, på Grand Hotell i Oslo.

DEL

1. juli skal han etter planen starte i sin nye jobb. Markussen etterfølger Jan Henry T. Olsen, som ikke ble lenger i direktørstolen enn et drøyt år.

Mens den tidligere fiskeriminsteren var både lokal og nasjonal kjendis, er det få som kjenner Bjørn-Tore Markussen. Og mens Jan Henry T. Olsen ofte frontet TIL i media, ser ikke den nye sjefen på Alfheim for seg at hen bli så veldig synlig i spaltene eller i etermediene.

– Media har jeg ingen erfaring med. Jeg tror jeg kommer til å holde en lav mediaprofil, men det får vi se på etter hvert. Har fått med meg at TIL ønsker å ha en åpen linje til pressen, sier Markussen til Nordlys.

Spilte mot Høgmo

To ganger har han vært til jobb-intervju i Tromsø. Han har møtt et samlet styre, og han har også møtt Per-Mathias Høgmo. TIL-treneren har han spilt mot på fotballbanen.

– Det var på slutten av 80-tallet. Jeg spilte midtstopper på Salangen og Høgmo spiss på TILs andrelag. Det var vår aller første kamp i TITO-serien etter opprykket. Vi fikk bank, smiler Markussen.

Han vet ikke hvor mange A-kamper han til slutt endte med i SIF-trøya. Fotballinteressen kom tidlig. Pappa Tore var sentral i etableringen av Idrettsheia på Sjøvegan.

– Jeg hadde en far som var veldig aktiv innenfor frivillig idrettsarbeid, sier Markussen.

Nysgjerrig

Han kommer til en klubb der akkurat det fortsatt står sentralt. Samtidig er TIL også en profesjonell klubb i underholdningsbransjen med en omsetning på knappe 30 millioner kroner – og med dårlig økonomi.

– Hva vil du ta tak i i TIL når du begynner i din nye jobb i sommer?

– Jeg er veldig ydmyk i forhold til den jobben jeg går inn i. Og tror det er riktig å lære klubben å kjenne bedre før jeg sier noen om hva jeg vil prioritere. Men TIL har en strategiplan som er vedtatt i styret. Og i den er sport, anlegg, marked og arrangement sentrale punkter. Å gi sporten gode rammebetingelser blir viktig.

– Hvordan vil du beskrive deg selv?

– Som type er jeg nyskjerrig på folk og nysgjerrig på de mulighetene som alltid ligger der. Dessuten liker jeg å få ting gjort.

På landskamp

Etter møtet med styremedlem Roar Dons i går ettermiddag, dro TILs nye daglige leder på landskamp på Ullevaal. Der fikk han se klubbens juvel, Morten Gamst Pedersen, debutere med flagget på brystet på hjemmebane.

– Og søndag ser du Stabæk-TIL på Nadderud?

– Det skal jeg, det er klart. Det er noen år siden sist jeg så TIL spille her i Oslo-området. Etter at man fikk familie har det ikke blitt til det. Men tidlig på 90-tallet så jeg flere av TILs bortekamper. TIL har alltid vært mitt lag, jeg har alltid hatt et hjerte for klubben. Og jeg ser veldig fram til å gjøre en jobb i TIL, og til å flytte nordover igjen. Det har alltid vært planen, slutter Bjørn-Tore Markussen.

Den nye daglige lederen på Alfheim fra 1. juli.

Artikkeltags