En flyvende frelser

Artikkelen er over 17 år gammel

SOGNDAL-TIL 0-3 Her er TILs flyvende frelser. Jørgen Tengesdal (22) brukte 16 minutter i 2. omgang på å score to mål i sin debut på Fosshaugene. – Helt fantastisk, strålte Egersund-gutten, som selvsagt var midtpunktet etter TILs første seier i Sogndal noen gang.

DEL
«Salvatore» Tengesdal, ble han kalt av Jan Egil Brekke på vei ut av dusjen. Selvsagt etter Italias frelser Salvatore Schillachi i VM på hjemmebane i 1990. Han endte opp som VMs toppscorer. Kanskje gjør Tengesdal det samme i TIL-trøya denne sesongen.

Starten kunne uansett ikke vært bedre. Etter måltørke og sju strake tap, TILs verste mareritt noen gang, kom Tengesdal inn som rene åpenbaringen. En søt drøm. En sann drøm.

Slik var den:

  • 52 minutter: Jonny Hanssen bryter på midten og slår en perfekt ball til Tengesdal, som starter i bakrommet. Lobben over keeper går i stanga og spretter inn i mål.
  • 61 minutter: Tengesdal jakter våkent og aggressivt et dårlig tilbakespill, keeper slår ballen i kroppen hans og Tengesdal følger opp med å rulle den i det tomme målet.

1-0 var plutselig blitt til 3-0. Og 3-0 stod seg. Etterpå var det bare for journalistene å trekke kølapp. Alle skulle snakke med Tengesdal. Som smilte. Svarte. Smilte. Og svarte.

Øvde på «Sa-Sa-Sa»-en¿
Inne i garderoben ventet «Gutan», som endelig kunne ta «Sa-Sa-Sa»-en igjen (Morten Kræmer repeterte den først, for de som hadde glemt den¿).

– Jeg kunne ikke fått en bedre start i Tromsø, konkluderte Tengesdal da han endelig kunne sette seg ned på en benk.

– Det var godt at Jonny hadde scoret i første omgang, da ble ikke presset så stort på meg da jeg kom inn etter pause. Men jeg kan jo ikke love at jeg skal score to mål i hver kamp. Er bare veldig glad for å få spille fotball igjen. Og håper å kunne bidra for TIL i den cupkampen og de fire seriekampene som gjenstår før leieavtalen går ut 8. juli.

Vet ikke om han blir
Fortsetter han å score mål, blir selvsagt det store spørsmålet om Tengesdal blir TIL-spiller på permanent basis.

– Det er det for tidlig å si noe om. Samboeren har også et ord med i laget. Men førsteinntrykket av byen og klubben er veldig bra, til og med været er bedre enn i Stavanger. Nå er jeg bare glad for å få spille fotball, jeg fikk ikke et eneste minutt i eliteserien for Viking før jeg dro nordover selv om jeg har trent godt og trent mye siden februar. Føler meg i veldig bra form, sier Tengedal, som garantert starter på topp i cupkampen mot Skarp på Alfheim på onsdag – selv om Terje Skarsfjord ikke ville love det i går.

Lettet Skarsfjord
Men Skarsfjord har sett nok til å vente seg mer av Tengesdal.

– Han har bra fart, styrke og stor spenst. Det skal bli spennende å følge ham videre, sier Skarsfjord, som var veldig lettet etter TILs første seier siden 22. april. Sju strake tap og måltørke har tatt på selv en rutinert ringrev som ham.

– Ja, lettelse er det riktige ordet, gliste Skarsfjord.

SOGNDAL-TROMSØ IL 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Jonny Hanssen (23) (Gamst Pedersen), 0-2 Jørgen Tengesdal (52) (Hanssen), 0-3 Tengesdal (61). Dommer: Jon E. Skjervold, Fet.
Gult kort: Ingen.
Tilskuere: 1804.
Innbytte TIL: Jørgen Tengesdal i 45 min. for M'Baye, Frode Fermann i 24 for Nilsen, Karim Essediri i 1 min. for Brekke.

  • Målsjanser: 7-3 til TIL.
  • TILs første serieseier i Sogndal, i det åttende forsøket.
  • Etter 677 minutter, eller 11 timer og 17 minutter, endte Jonny Hanssen tidenes måltørke i eliteserien.
  • TIL hadde gjort sju (!) forandringer på laget i forhold til de 11 som startet mot Strømsgodset 24. mai.
  • TILs målscorere i serien: Hanssen 2, Gamst Pedersen 2, Tengesdal 2, Koppinen, M'Baye.
  • TILs neste: Skarp i cupen på Alfheim onsdag, Odd Grenland på Alfheim kommende søndag.

Artikkeltags