TIL reiste til Bærum for å møte Stabæk lørdag, uten potensielt viktige spillere som Kent-Are Antonsen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Gjermund Åsen etter skadeproblemer på trening i løpet av uka.

Her er hendelsene fra kampen, i omvendt kronologisk rekkefølge:

Slutt - 2-1: Utrolig tungt for TIL, som kjempet seg inn i kampen igjen, men ble senket av en ellevill perle fra 35-40 meter. Da befinner TIL seg på direkte nedrykk med seks runder igjen.

90. min.+5: TIL prøver seg. Landu-Landu inn til Ondrasek, men skuddet går rett på Sayouba.

90. min.+3 - mål, 2-1: Er det mulig, da? Muhamed Keita kopierer Roma-spiller Alessandro Florenzis vidundermål mot Barcelona, og lemper et halvveis innlegg fra høyresiden over Heigre og i motsatt hjørne.

90. min.+2: Da kommer det annonserte byttet. Jonas Johansen erstatter Thomas Kind Bendiksen, som tar det særdeles piano når han skal gå av banen.

90. min.+1: Kjempemulighet til å kontre for TIL, når Ondrasek timer rett og starter på egen halvdel. Men tsjekkeren lykkes ikke i sitt forsøk på å trekke seg inn i feltet for å skyte.

90. min.: Det legges til minimum fem minutter.

89. min.: Jonas Johansen står klar til det vi må kalle et taktisk bytte på tampen.

89. min.: En corner ender med at Kassi brenner til og treffer godt, men ballen går rett på Heigre, som holder den. Viktig.

87. min.: Stabæk prøver seg, men avslutter langt over og utenfor. Meget viktige minutter her. Ett poeng på Nadderud kan bli svært verdifullt når man skal summere opp i november.

86. min.: Landu-Landu holdes først, og kommer derfor for seint inn i en takling. Gult kort, men skulle han hatt frispark først?

85. min.: Så får Nilsen komme inn, og det er Norbye som går ut. Da trekker Landu-Landu over på høyresiden.

83. min.: Vi noterer et gult kort på Orsulic for å ha felt Meling. Lasse Nilsen står stadig klar på sidelinja og venter. TIL velger tydeligvis å vente med byttet.

82. min.: TIL bryter og kan kjøre kontring, men samhandlingen mellom Kind Bendiksen og Ondrasek er helt fraværende. Tsjekkeren møter, harstadværingen slår langt i bakrom.

79. min.: Eller ikke. Det er i stedet Lasse Nilsen som har tatt av seg og står klar i drakt her nå.

77. min.: Fysioterapeut Truls Hallen henter Henrik Gjesdal fra oppvarmingssonen. Bergenseren er tydeligvis på vei inn for TIL.

76. min.: 3456 tilskuere meldes det på Nadderud. Reelt er det nok også en del færre enn det.

75. min.: Det presset vi hadde i første omgang fra vertene uteblir her. Det bør være fullt mulig å kunne hente med poeng for TIL.

73. min.: Asante brenner til, men som med så mange avslutninger fra hjemmelaget i dag går også denne over.

72. min.: Hodeklinsj mellom Wangberg og Landu-Landu i eget felt, og spillet stoppes, men det går bra med begge TIL-spillerne.

71. min.: Luc Kassi felles av Orsulic, og knuffer litt på to meter kroat uten at det blir noe mer bråk.

67. min.: Remi Johansen har blod på tann og er frempå igjen, men denne volleyen sklir litt av foten og seiler utenfor.

64. min.: Yassine El Ghanassy kom seg med litt støtte av banen, men fraktes nå bort på båre. Vi håper det går bra med Stabæk-spilleren.

62. min.: Ekkel situasjon på Nadderud. El Ghanassy får ballen i hodet og går rett i bakken. Det er stille mens belgieren får behandling. Han kommer seg på beina, men må byttes ut. Annan går også av, og vertene setter inn Kamal Issah og Eirik Haugstad.

61. min.: Totalt sett er det langt fra fortjent at TIL har utliknet her, men de har definitivt hevet seg etter pause.

 

58. min. - mål, 1-1!: Du verden! Et langt innkast fra Norbye stusses videre av Wangberg, og der står Remi Johansen og klinker inn 1-1 på volley. Vakkert utført!

57. min.: Ødegaard med noe vi har sett litt for ofte i år, en pasning rett til motstander som gir kontring. Denne gangen er han selv på rett plas og får klarert når Keita prøver å finne en medspiller i feltet.

53. min.: Espejord, Gjesdal og Jonas Johansen er i oppvarming. Vi får se om det spilles flere kort ut fra Flovik på sidelinja etter hvert.

50. min.: TIL prøver seg igjen, det bølger litt her nå. Ondrasek spilles fri, men Sayouba får avverget til en ganske ufarlig corner. TIL holder seg likevel oppe, og Wangberg sender en volley over Stabæk-målet. Klar bedring her. Bølging frem og tilbake i sjansene er å foretrekke fremfor spill mot ett mål, slik det var før pause.

49. min.: Så var det Stabæk igjen. El Ghanassy, en av banens beste så langt, dribler bort tre TIL-spillere ut av eget forsvar. Ballen ender til slutt hos Keita, som skyter hardt, men like utenfor.

47. min.: Vel vel, et lite TIL-forsøk i starten. Andersen, som har byttet kant med Johansen, legger inn fra høyre og Ondrasek får avsluttet. Enkelt for Sayouba, men det var da noe.

46. min.: Andre omgang er i gang. Marin Orsulic kommer inn ved pause for Moldskred. Norbye over på sin vante høyreback, Landu-Landu ned på venstreback og TILs nye kroat på ankerplass på midtbanen.

Pause - 1-0: Halve kampen er unnagjort, og Stabæk leder 1-0. Det er det absolutt ingenting å si på, så langt burde egentlig TIL være fornøyde med at de bare ligger under med ett mål. Her har det vært labert nivå på grunnleggende ferdigheter med ball, og én halvsjanse notert i blokka.

44. min.: Symptomatisk. Asante slurver og serverer ballen til Magnus Andersen, men TIL-spilleren kløner med ballen når de har sjansen til å sette i gang en kontring, og Stabæk får begynne på nytt.

41. min.: Nytt Stabæk-forsøk når Asante er kliss alene i bakrom. Han venter og må chippe et innlegg på hodet til Keita. Headingen blir for løs, og grei å plukke for Heigre.

39. min.: Så kommer faktisk TIL med sitt beste forsøk så langt. Moldskred vinner ballen, og beiner den til Andersen, som igjen finner Remi Johansen. Han brenner til, men Mande Sayouba får avverget.

38. min.: El Ghanassy herjer, og prøver seg igjen, men skuddet sklir utenfor. Ren enveiskjøring her nå.

37. min.: At dette er topp mot bunn har vi sett tydelig så langt. Noe må skje for at ikke dette skal bli styggere for TIL.

35. min.: Nå skjer det mye her. Først kliner El Ghanassy et frispark fra skrått hold rett i tverrliggeren, så kan samme mann styre ballen i mål på bakerste stolpe etter et innlegg fra høyre, men treffer heller ut til innkast.

31. min. - mål, 1-0: Der sitter den for Stabæk, og det er veldig fortjent. Moldskred henger ikke med når ballen tres back TILs høyreback, og El Ghanassy tar med seg ballen og spiller inn til Luc Kassi, som styrer ballen i nettet.

29. min.: TIL er oppe og får en corner, som kaptein Wangberg header høyt over mål. Vi tar med oss det vi får av offensive forsøk fra TILs side. Det er langt færre enn det vertene ruller opp her.

27. min.: Nå er det Luc Kassi som tester skuddfoten, og treffer mål – men Heigre får bokset unna farlig sone.

26. min.: El Ghanassy, nå over på høyre, med et lurt innlegg bak TILs forsvar som sniker seg forbi rett foran tåspissen til Muhamed Keita.

24. min.: Nesten for Stabæk igjen! Men El Ghanassy gjør som Keita og Meling, blåser ballen over.

24. min.: Bedring fra TIL, som kombinerer på høyre og forsøker seg, men sjansene uteblir. Ballsikkerheten i lagene er ikke på samme nivå.

20. min.: Ondrasek ble lappet sammen uten bandasje, og er tilbake på banen. Samtidig får hjemmelagets venstreback Meling en stor sjanse, men blåser ballen over mål. TIL lever litt farlig nå.

19. min.: Halvfarlig skudd fra Stabæks Keita, men ballen seiler litt over og utenfor Heigres mål.

18. min.: Et kutt over øyet for Ondrasek, som står ute på sidelinja og snart kommer inn igjen, trolig med en stilfull bandasje rundt hodet.

16. min.: Det er åpenbart at TIL vil ligge lavt og kompakt og satse på å ta kontringssjansene de får, men da mener vi det mangler en viktig ingrediens offensivt i TILs oppstilling i dag – fart.

14. min.: Anthony Annan viser tegn til å være litt rusten. Spiller en enkel pasning rett over sidelinja.

13. min.: Antydning til noen ålreite kombinasjoner mellom Norbye, Andersen og Kind Bendiksen, men det bærer ingen frukter.

9. min.: Med unntak av den store muligheten til Asante har det vært en rolig åpning. Stabæk har ballen mye, TIL sliter litt med å få i gang sitt eget spill så langt.

6. min.: Plutselig er Asante helt alene bak TILs forsvar, men Heigre redder fint ut til corner – en corner det ikke blir noe farlig ut av. Men kampens store sjanse så langt for Asante.

5. min.: Litt hjertet i halsen når Heigre slipper Keita farlig nært før et utspill med beina – akkurat som han gjorde da Rosenborgs Alexander Søderlund scoret på Alfheim, riktig nok med armen.

4. min.: Vi kan skyte inn at vi traff med at Norbye har tatt venstrebacken, og at Andersen starter kapmen på venstresiden på midten, mens Remi Johansen ligger til høyre.

1. min.: Kampen er i gang. TIL åpner med et frispark og en corner, men det resulterer ikke i noe.

6 min. til kampstart: Med Ingebrigtsen, Åsen og Antonsen hjemme er det ingen venstrebeinte spillere på TILs lag i dag. Lasse Nilsen på benken er eneste i troppen av den sorten. Trolig tar Norbye venstrebackplassen, mens enten Remi Johansen eller Magnus Andersen får plassen til venstre på midtbanen.

8 min. til kampstart: Start har sikret seg ett poeng lørdag, etter 0-0 hjemme mot Lillestrøm. Det betyr at sørlendingene har plassert TIL på direkte nedrykksplass igjen før kampen på Nadderud.

10 min. til kampstart: Lagene har tasset inn i garderoben for siste prat før avspark. Det er særdeles glissent på tribunene på Nadderud denne lørdagen.

Dette skrev vi ellers før kampen:

Lagene er klare, og TIL stiller slik mot Stabæk (4-5-1):

Pål Vestly Heigre - Morten Moldskred, Simen Wangberg, Magnar Ødegaard, Hans Eriksen Norbye - Remi Johansen, Marcus Hansson, Christian Landu-Landu, Thomas Kind Bendiksen, Magnus Andersen - Zdenek Ondrasek.

På benken: Benny Lekström, Henrik Gjesdal, Jonas Johansen, Lasse Nilsen, Runar Espejord, Marin Orsulic.

 

Stabæks lag ser slik ut (4-3-3): Mande Sayouba - Daniel Granli, Morten Skjønsberg, Nicolai Næss, Birger Meling - Giorgi Gorozia, Anthony Annan, Luc Kassi - Ernest Asante, Muhamed Keita, Yassine El Ghanassy.

  • SE HVA FLOVIK SA FØR KAMPEN:  

Det gjenstår sju runder av eliteserien, og TIL trenger sårt poeng. Om de poengene kommer borte mot serietoer Stabæk, vil vise seg.

Saken oppdateres.