– Til nå har du hatt følelsen at du kommer alene til kamp. Nå blir det kanskje mer følelsen av en festdag

TIL vil skape bedre stemning på Alfheim før kampstart, og oppretter fanzone-konseptet til Norsk Toppfotball. Det betyr møte med spillerne og en rekke aktiviteter før kampstart. Hans Christian Ribe (f.v), Jonas Johansen, Simen Wangberg, Cecilie Nøstvik, Trond Steinar Albertsen og Kurt Figenschau håper det skal bli tatt godt i mot.

TIL vil skape bedre stemning på Alfheim før kampstart, og oppretter fanzone-konseptet til Norsk Toppfotball. Det betyr møte med spillerne og en rekke aktiviteter før kampstart. Hans Christian Ribe (f.v), Jonas Johansen, Simen Wangberg, Cecilie Nøstvik, Trond Steinar Albertsen og Kurt Figenschau håper det skal bli tatt godt i mot. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TIL tar grep for å gjøre Alfheim-opplevelsen bedre for tilskuerne.

DEL
  

3.264 tilskuere mot Brann og 3.082 mot Sogndal er langt bak TILs budsjetterte 4.300 tilskuerne i snitt.

TIL gjør nå grep for å bedre publikumsopplevelsen gjennom å opprette fanzone-konsept, et familierettet aktivitetstilbud som skal gi mer nærhet mellom spillere og tilskuere, og bygge opp stemningen før kampstart med musikk og show.

Med plassering utenfor hovedinngangen på Alfheim stadion vil TIL skape en møteplass, med flere aktivitetstilbud.

– Odd Grenland gjennomførte fanzone i fjor, med suksess. Vi har valgt å gjøre dette i TIL som en konsekvens av omdømmeundersøkelsen vi har gjennomført, der folk vil ha mer underholdning på Alfheim. Fotballen er fortsatt viktigst, men vi ønsker å forsterke og utvide totalopplevelsen for publikum. Vi er TIL for byen, og vil knytte sporten og publikum tettere sammen, sier arrangementansvarlig Cecilie Nøstvik.

Dj, musikk og møte med spillerne

Ribe Event skal stå for innholdet i arrangementene, som vil bestå av en egen ballbinge, egen dj og konferansier, samt aktiviteter som playstation-stasjoner, fotovegg, autografstasjoner og ansiktsmaling.

– Dette blir å løfte kamparrangementet veldig, ikke minst med aktiviteter for barn og unge i forkant av kampene. Dette skal være en møteplass to timer før kamp, med amerikansk stil. Det er en tradisjon å få til en folkefest, i stedet for å bare møte opp til kamp og sette seg på tribunen. Vi skal lage Norges beste fanzone, der publikum får nærhet til spillerne, sier Hans Christian Ribe.

Spillerne skal mingle med tilskuerne i fanzonen når de kommer til stadion, cirka halvannen time før kampstart.

– Noe som er nytt er at alle spillere og trenere, både TIL og motstanderne, skal sluses gjennom fanzone når de kommer til stadion før kamp. De som er på plass tidlig får møte spillerne og har anledning til å prate med dem før de går i garderoben, sier mediesjef Nils-Jarle Sætre.

– Til nå har du hatt følelsen at du kommer alene til kamp

Det ønsker spillerne velkommen.

– Det blir kjempebra. Dette handler om tilhørighet, og at folk føler at de er en del av noe, før de setter seg på tribunen. At det er noe som skjer rundt. Fotball har mye å lære av innendørsidretter, med musikk og show før kamp. Det er stort potensial for å få opp litt trykk før kamp. Så er det opp til oss å levere på banen. Skaper dette ekstra interesse for TIL, så er ingenting bedre, sier Jonas Johansen.

– Til nå har du hatt følelsen at du kommer alene til kamp. Nå blir det kanskje mer følelsen av en festdag, og kampfølelse med at folk kommer tidligere og kan slå av en liten prat. Det setter deg kanskje enda mer i kampmodus, og det vil være positivt for vår del. Rosenborg er veldig flink til dette, og det er stinn brakke lenge før kampstart. Det er en god følelse, og jeg håper vi kan få det samme her, sier kaptein Simen Wangberg.

TIL håper tiltaket skal gi effekt, både gjennom en bedre kampopplevelse, men også flere tilskuere på sikt.

– Vi håper på godt besøk i fanzone, og at det skal stimulere til økte publikumstall. By på noe mer, sånn at flere kommer. Dette er spesielt rettet mot familier. Vi ønsker flere barn og unge på Alfheim, sier Cecilie Nøstvik.

 

Artikkeltags