Ny klubb ute etter spilleren TIL vil låne ut

TROLIG TIL TUIL: Mehdi Dioury ser ut til å bli lånt ut til TUIL i løpet av inneværende uke. Samtidig har TUILs divisjonskollega HamKam signalisert at de kan tenke seg 19-åringen.

TROLIG TIL TUIL: Mehdi Dioury ser ut til å bli lånt ut til TUIL i løpet av inneværende uke. Samtidig har TUILs divisjonskollega HamKam signalisert at de kan tenke seg 19-åringen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kan bli TUIL-spiller denne uka, men fra sidelinja har en av TUILs konkurrenter kommet på banen.

DEL

TIL har uttalt at de ønsker å låne ut én spiller i dette overgangsvinduet, senegalesiske Mehdi Dioury (19).

Klubben ønsker å gi 19-åringen større muligheter til førstelagsfotball enn det de føler at de selv kan tilby akkurat nå, og det kan ende med at han gjør som Lasse Nilsen gjorde med hell i 2017 og går på lån innad i byen til TUIL.

Samtidig har en annen 1.divisjonsklubb, HamKam, vist en interesse for spilleren som kan bekle roller både på midtbanen og som midtstopper.

Spilleren selv antyder likevel at det heller mest mot et utlån til TUIL.

– Jeg tror nok at jeg går dit (til TUIL), men jeg må bare se. Det viktigste er at jeg har en mulighet til å få spille, sier Dioury.

Finsk klubb trakk seg

Det finske toppserielaget PS Kemi Kings har også vært i dialog med TIL om et lån, noe iTromsø omtalte først, men dette ser det ikke ut til å bli noe av nå.

– Kemi ser ut til å være ute. Det har vært litt kaos i klubben der, og meldte meg tirsdag kveld om at de ikke hadde budsjett for å kunne gjøre noe, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen, som også beskriver TUIL som det mest aktuelle – og ikke vil kommentere øvrig interesse.

– Sånn som jeg ser det, er det TUIL som er mest sannsynlig. Kemi hadde kommet ganske langt i å kunne gjøre det, men jeg vet ikke helt hva som har skjedd der, sier Johansen.

Dioury er klar over at TUIL i første omgang vurderer ham som en mulighet på midtstopperplass, selv om det ideelt sett ikke er der han vil spille.

– Det er opp til treneren, men jeg liker best å spille på midtbanen, sier 19-åringen.

En avklaring på situasjonen er ventet i løpet av inneværende uke.

– Det bør egentlig skje, for det er en prosess for å få han spilleklar i ny klubb – og påsken kommer og vinduet stenger 4. april. Det er viktig at vi får det avklart denne uka, sier Svein-Morten Johansen.

 

Artikkeltags