– Han ble nok litt mer tatt av stunden

El Hadj Mour Samb (t.v.) kom bedre fra sitt innhopp mot Lillestrøm enn Mehdi Dioury (t.h.). Diambars-duoen skal ha et opphold med TIL frem til 10. mars.

El Hadj Mour Samb (t.v.) kom bedre fra sitt innhopp mot Lillestrøm enn Mehdi Dioury (t.h.). Diambars-duoen skal ha et opphold med TIL frem til 10. mars. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Dette sier TIL om den første kampen til prøvespillerne fra Diambars.

DEL
 

TIL lot den senegalesiske duoen Mehdi Dioury (18) og El Hadj Mour Samb (22) få over en halvtime på banen i kampen mot Lillestrøm (tap 0-2) i La Manga tirsdag.

Det var eldstemann Mour Samb som gjorde seg mest bemerket, med bra bevegelser, god timing i dueller i lufta og et hardt skudd som dessverre gikk rett på LSK-keeper Arnold Origi.

Den offensive spilleren fikk levert et bedre førsteinntrykk enn yngre Dioury. Man så noen av de spennende kvalitetene til Dioury også, i fysikk og pasningsspill, men til tider ble han litt for åpen i spillet sitt og mistet ballen ved noen anledninger der det så ut som om han trodde han hadde bedre tid enn han egentlig hadde.

– Han ble nok litt mer tatt av stunden. Vi får gi han litt mer tid til å konkurrere og vise seg frem, sier TIL-trener Bård Flovik, som samtidig sier dette om Mour Samb:

– Mour var aktiv og bra. Han skapte sjanser og bidro godt i duellspillet. Det var mange positive sider ved innhoppet hans.

Gamst: – Litt uskolerte

Rutinerte Morten Gamst Pedersen (35) er ikke helt uenig i vurderingen til hovedtreneren.

Han mener duoen fra Diambars i Senegal skal få tida frem til 10. mars på seg, når oppholdet deres med TIL skal avsluttes.

– De har absolutt ting ved seg, men de er litt uskolerte. De blir nok kanskje litt overivrige siden de vil vise seg frem. Mye handler nok også om kommunikasjon. I tillegg går det litt fort av og til, men det handler bare om å tilpasse seg, sier Gamst Pedersen til Nordlys.

Her er mål og høydepunkter fra TILs siste kamp i La Manga.

Vil spisse laget mer

Dioury og Mour Samb rekker også å få med seg treningskampene borte mot Molde og hjemme mot TUIL før oppholdet er over.

Det vil vise seg hvor mye de slipper til i de kampene. TIL-treneren varsler i hvert fall at man i kampene som kommer vil se et mer spisset TIL-lag med tanke på seriestarten hjemme mot Brann 2. april.

– Ja, det blir sånn. Her i Spania har tanken vært at alle skulle spille i kampene. Nå må vi bruke kampene fremover til å spisse et lag i større grad, sier Bård Flovik.

 

Artikkeltags