Her er Haugesund-spissen som kunne ha endt i TIL

Simon Diedhiou (t.h.) sammen med spissmakker Christian Gytkjær i Haugesund. Senegaleseren var ønsket i TIL etter et prøvespill i fjor, men de økonomiske rammene gjorde at det aldri ble aktuelt å hente Diambars-spilleren.

Simon Diedhiou (t.h.) sammen med spissmakker Christian Gytkjær i Haugesund. Senegaleseren var ønsket i TIL etter et prøvespill i fjor, men de økonomiske rammene gjorde at det aldri ble aktuelt å hente Diambars-spilleren. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Var på prøvespill, og ønsket – men ble for dyr.

DEL
 

Simon Diedhiou (23) har scoret fem seriemål for Haugesund og blitt en supporterfavoritt. Det var ikke langt unna at det kunne ha skjedd i Tromsø og TIL, som han søndag møter på Alfheim som FKH-spiller.

Som spiller fra den senegalesiske skolen Diambars var han på prøvespill hos TIL i fjor, sammen med midtbanespilleren Bocar Seck.

Ingen av dem ble hentet, men spesielt Diedhiou var det interesse for å få inn.

Økonomien la imidlertid begrensninger, og uten investorer på banen var det ikke mulig å få til en overgang. Dermed endte Diedhiou i stedet i Haugesund, der han har gjort sine saker bra.

– Hadde ingen sjanse

– Simon var det hyggelig å bli kjent med. Han var et positivt bekjentskap – det var egentlig begge som var her.

– Men vi hadde ingen sjanse til å gå videre med noe da, spesielt med tanke på de tallene som forelå. Der forholder vi oss til det vi har, og det er i grunnen uproblematisk, sier TILs hovedtrener Steinar Nilsen.

Han mener det Diedhiou har vist så langt i Haugesund er et tegn på at det ikke var noe bomskudd å hente han opp til Tromsø i fjor.

– Det er hyggelig å få bekreftet at vi ser ting med riktige øyne, sier TIL-treneren.

TIL-direktør Ulf Johansen styrer den sportslige butikken også mens sportssjef Svein-Morten Johansen er på ferie. Han sier til Nordlys at han ikke vet hvor aktuelt det egentlig var å hente inn 23-åringen.

At det ikke ble en TIL-overgang for Diedhiou bekymrer uansett ikke TIL-direktøren.

– Vi har en solid spiss i Zdenek Ondrasek. Han har levert denne sesongen, sier Johansen.

Simon Diedhiou i aksjon mot Viking. Senegaleseren har scoret fem seriemål for Haugesund så langt denne sesongen.

Simon Diedhiou i aksjon mot Viking. Senegaleseren har scoret fem seriemål for Haugesund så langt denne sesongen. Foto:

– Ikke en lukket dør

TIL hentet duoen Kara Mbodj og Saliou Ciss fra den anerkjente skolen Diambars i Senegal i 2010, og de siste sesongene har man hatt en rekke spillere på prøvespill uten at noen har fått tilbud om kontrakt.

Kontakten med Diambars holdes likevel ved like, og det er et forhold TIL ønsker å opprettholde.

– Vi vil fortsatt holde kontakten med dem. Vi ser ikke på det som en lukket dør på noen som helst måte, sier TILs hovedtrener Steinar Nilsen.

– Vi har nok dreid litt på det, slik at vi nå er mye mer opptatt av å dekke det som er i Nord-Norge bedre enn tidligere – men det kan hende det dukker opp en spiller eller to fra Diambars i fremtida, sier Nilsen videre.

 

Artikkeltags