Dette er TILs nye midtstopper

BLIR TIL-SPILLER: Jaroslaw Fojut blir TIL-spiller de neste 2,5 årene. Her med hovedtrener Agnar Christensen (t.v). Foto: Ole Åsheim

BLIR TIL-SPILLER: Jaroslaw Fojut blir TIL-spiller de neste 2,5 årene. Her med hovedtrener Agnar Christensen (t.v). Foto: Ole Åsheim

Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg er lykkelig, sier Jaroslaw Fojut, som har signert for 2,5 år i TIL.

DEL

TIL er kommet til enighet med den polske midtstopperen Jaroslaw Fojut (25). Det bekrefter leder i sportslig utvalg, Gunnar Wilhelmsen, overfor Nordlys.

- Vi er enige om en avtale, og kom til enighet torsdag kveld. Nå er det mest det praktiske som gjenstår, sier Gunnar Wilhelmsen.

- Nå skal jeg gjøre min jobb

Jaroslaw Fojut (25) drømmer om Champions League-spill. Det ønsker han å klare med TIL.

- Jeg er veldig glad overgangen er i orden. Agentene har gjort sin jobb, nå kan jeg gjøre min, å spille som best jeg kan for Tromsø, sier Jaroslaw Fojut til Nordlys.

- Er det en nedtur å skulle spille for Tromsø i stedet for Celtic?

- Åpenbart, så ville jeg ha likt å spille for Barcelona, men i fotball skjer all ting veldig fort. Jeg håper og en dag spille i Champions League, ja, men kanskje kan jeg klare det allerede med Tromsø. Den norske ligaen er en bra liga og jeg fikk et godt inntrykk av byen og klubben når jeg var der oppe, sier Fojut.

- Solid tilvekst

TIL-trener Agnar Christensen er godt fornøyd med signeringen av Fojut.

- Dette er veldig gode nyheter. Det er noe vi har jobbet med lenge og det har vært gjort en god jobb i de sportslige forhandlingene, smiler Christensen,

Han mener Fojut er en perfekt signering for ”Gutan”.

- Han er en virkelig god midtstopper og kommer til å bli en solid tilvekst for oss. Han er veldig hurtig spiller, veldig sterk i lufta og en veldig spillende spiller. For noen måneder siden var han god nok for større ligaer og han er kun 25 år og har minst ti år foran seg som fotballspiller, sier Agnar Christensen.

Fireren spikret

Nå mener han hele den bakre fireren er spikret for 2013.

- Vi har tre gode midtstoppere nå og nå føler jeg at vi har god dekning i den bakre fireren og at vi kan begynne å gå videre med tanke på spillere i den offensive delen. Vi gir oss foreløpig nå med tanke på forsvarsspillere, sier TIL-treneren.

Christensen har et håp om at Jaroslaw Fojut kan spille i serieåpningen borte mot Sogndal 17. mars.

- 1. mars bør han være på plass, men han vil nok trenge litt tid å komme i kampform, men jeg håper jo han kan spille i serieåpningen. Han følger allerede et opptreningsopplegg han har fått fra ”BV” og André (Sørensen, red.anm.).

- Jeg vet ikke om jeg blir klar til da, men jeg håper jo det. Jeg har stor tiltro til det medisinske apparatet i klubben og det var en av grunnene til at jeg ønsket å komme til Tromsø, sier Jaroslaw Fojut.

Ikke best betalt

Partene har forhandlet om lønn siden Fojut besøkte Tromsø for halvannen uke siden. Han blir ikke lønnsledende i klubben, ifølge TILs sportslige leder.

- Avtalen består av en grunnlønn, pluss en prestasjonsrettet de. Han blir ikke best betalt i klubben, sier Gunnar Wilhelmsen.

Den polske midtstopperen, som egentlig skulle spilt for den skotske storklubben Celtic nå, men overgangen ble kansellert på grunn av kneskade, vil skrive under en avtale på 2,5 år med TIL.

Celtic var klar til å betale 30 millioner kroner for midtstopperen tidligere i år.

- Avtalen gjør at vi har to overgangsvindu å selge han i. Hans representanter (Jackie Evans og Colin Murdoch) ville egentlig bare ha to års avtale, sier Wilhelmsen.

Salgspotensial

Han legger ikke skjul på at TIL forventer å kunne selge midtstopperen med fortjeneste.

- Blir han så god som vi drømmer om, så får vi bare bruke han et par sesonger, sier Gunnar Wilhelmsen.

Da har TIL sikret seg rettighetene.

- Agentene ville representere TIL med et videre salg. Vi var opptatt av at vi har den friheten selv. Den tid, den glede, sier Gunnar Wilhelmsen.

Artikkeltags