- Det verste laget vi kunne fått

- VERST TENKELIGE: Agnar Christensen (t.h) er ikke fornøyd med å møte tyrkiske Besiktas i play off til Europa League. Foto: Torje Dønnestad Johansen

- VERST TENKELIGE: Agnar Christensen (t.h) er ikke fornøyd med å møte tyrkiske Besiktas i play off til Europa League. Foto: Torje Dønnestad Johansen

Artikkelen er over 7 år gammel

Agnar Christensen mener det vil være en stor bombe om TIL går videre.

DEL

TIL møter det tyrkiske storlaget Besiktas i play off til Europa League. Det er i utgangspunktet trener Agnar Christensen særdeles lite fornøyd med.

- Det var det verste laget vi kunne fått. Det er det sterkeste laget av de fem vi kunne møtt, sier Agnar Christensen til Nordlys, umiddelbart etter at trekningen var gjort.

Videre selv med tap?

Samtidig kan trekningen bli en velsignelse for TIL. Besiktas er i utgangspunktet utestengt av Europa League denne sesongen, på grunn av kampfiksing. Klubben har imidlertid anket avgjørelsen, og dom i saken skal i utgangspunktet falle først samme dag som returoppgjøret i Istanbul spilles, 29.august.

- De må ha avgjort det før play off-kampene spilles, sier Agnar Christensen.

LES MER: TIL kan gå videre til gruppespillet uansett resultat i Besiktas-kampene

At TIL har slått ut tyrkisk storlag tidligere, Galatasaray i play off i 2005, er fattig trøst for TIL-treneren.

- Dette er en annen tid. Dette ble den verst tenkelige trekningen for oss. Besiktas har styrket seg kraftig i sommer, sier TIL-treneren.

- Det vil være en stor bombe om vi går videre. Det er alltid en mulighet, men sjansen for at vi skal gå videre er liten.

Håpet på Apoel eller Rapid Wien

Og mener sjansene for avansement hadde vært betraktelig større mot Apoel fra Kypros eller Rapid Wien fra Østerrike, som i tillegg til Braga fra Portugal og nederlandske Feyenoord var TILs potensielle motstandere før trekninga.

- Mot Apoel eller Rapid Wien hadde vi hatt en fair sjanse. Nå spørs det. Men, greit, det er ikke mye vi kan gjøre, og vi må bare ta den. Det blir artig å få et tyrkisk storlag til Alfheim igjen, sier Agnar Christensen, som er på vei til Sandnes sammen med resten av TIL-troppen til bortekamp i eliteserien søndag.

I Istanbul blir det et helt annet trykk på Inönü Stadium, som har tilskuerkapasitet på 32.000 tilskuere.

Laget trener av Slaven Bilic, tidligere landslagstrener for Kroatia.

Klubben har en rekke spillere med landslagserfaring, blant annet den portugisiske duoen Manuel Fernandes, kaptein med fortid i Everton og Valencia, og Hugo Almeida. Gökhan Töre spiller for Tyrkia, mens Julien Escude har landskamper for Frankrike. Thomas Sivok har 39 kamper for Tsjekkia.

Klubben har 13 seriemesterskap og ble nummer tre i tyrkisk superliga i fjor.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken