- Det oser mål av oss nå

Artikkelen er over 6 år gammel

Per Mathias Høgmo stråler etter cuptriumfen.

DEL

De to siste årene har TIL slitt med å komme i skikkelig i gang etter fotballferien. I går levnet de «lillebror» TUIL ingen nåde i 3.rundekampen i NM-cupen.

Både i 2011 og i 2010 slet TIL med den formen etter fotballferien.

Stabilt lag

I fjor tok TIL bare tre poeng på de tre første seriekampene etter ferien, etter seier mot Aalesund og tap for Lillestrøm og Viking.

I 2010 tapte TIL 0-1 hjemme for Aalesund i første kamp etter fotballferien, før de røk 0-2 hjemme i cupen mot 1.divisjonslaget Ranheim tre dager etter.

Det som gleder meg at vi er i ferd med å bli et stabilt lag som skaper mye sjanser og scorer mye mål. Og her leverte vi strålende angrepsspil til å være første offisielle kamp etter ferien, sier Per-Mathias Høgmo.

Lukter krutt

– Når i tillegg Ruben Yttergård Jenssen melder seg på, da lukter det krutt, humrer TIL-treneren.

Og mener laget beviste med gårsdagens cupprestasjon at TIL har tatt ytterligere et nytt steg.

– Jeg sa det til Agnar (Christensen), laget vårt utstråler en helt annen autoritet individuelt og kollektivt nå. Vi er blitt et veldig godt fotballag og fått gode bekreftelser. Vi har nå flere målscorere. Vi så det i treningskampen mot Finnsnes, selv om det er et 2.divisjonslag, og vi fulgte det bra opp i denne kampen. Det oser mål av oss nå, og vi begynner å få mange målscorere nå, sier Per-Mathias Høgmo.

– Vi har ventet på at Ruben skal få uttelling og Vegard sin var jo en drømmescoring.

Rubens første

To nye målscorere tegnet seg på lista i går, i Ruben Yttergård Jenssen og Vegard Lysvoll, som startet og avsluttet målballet i andre omgang.

Zdenek Ondrasek headet inn 2-0, før Fredrik Björck stusset inn det tredje, begge etter innlegg fra Thomas Drage (se egen sak).

TIL skapte fem store sjanser før hvilen, uten å få uttelling. En tidlig scoring av Ruben Yttergård Jenssen roet nervene, da han utnyttet en feil av TUILs Bjørn Strøm, satte fart inn i 16-meteren og tuppet inn sitt første mål for sesongen med yttersiden av tåa.

Jeg har faktisk hatt den type øvelse, med å utfordre inn i 16-meteren to dager på rad før denne kampen. Det hjelper å trene. Og det var godt å få det målet, jeg har jobbet mye med avslutninger, sier Yttergård Jenssen, som har fått tips fra TILs egne keepere om å skyte raskt.

Avslutte i steget

– Jeg har pratet mye med Marcus (Sahlman) og Benny (Lekström) om å avslutte i steget. Jeg vet at keeperne ikke liker overraskende skudd. Det lønte seg.

Han legger ikke skjul på at nervene roet seg da ledermålet kom.

– Det var godt å få det målet. Vi skapte mye i første, men fikk ikke uttelling og TUIL kom mer med i kampen. Det er ekkelt, men jeg følte meg trygg på seier likevel, sier Yttergård Jenssen.

Jublet bevisst ikke

En som ikke jublet for sitt første TIL-mål var Vegard Lysvoll. Han banket inn 4-0 mot gamleklubben.

– Klart, jeg ble jo veldig glad, men TUIL er en spesiell klubb for meg, det er de som gjorde at jeg kom hit og det var av respekt for dem at jeg ikke jublet, sier Lysvoll til Nordlys.

Glad for å gripe sjansen.

– Det var godt å se den gå inn. Jeg følte at jeg trengte denne scoringen etter å ha kommet tilbake etter skade. Det var absolutt en viktig scoring. Alle mål gir selvtillit, og dette gjør meg bare mer giret på mer spilletid. Man må vise at man fortjener plassen, sier Lysvoll.

Artikkeltags