På en pressekonferanse på Alfhiem forklarte Nilsen hvorfor han blir å finne i byen mellom de sju fjell de tre neste årene.

- Vi er enig om en 3-årskontrakt, noe jeg er særdeles fornøyd med. Jeg følte meg veldig ønsket av Brann-ledelsen og gleder meg veldig til å jobbe sammen med menneskene der, sier Steinar Nilsen.

Han var aldri i tvil da henvendelsen fra Brann kom. Men er taus om andre klubber. Danske medier meldte fredag at Nilsen takket nei til mesterliga-deltakende Aalborg.

– Det er ingen tvil om at det har vært interesse fra andre. Men helt siden Brann kom på banen har de vært et klart førstevalg for meg, sier Steinar Nilsen.

Nå begynner han jobben med å sette sammen et trenerteam i Brann.

– Det er allerede mange dyktige folk der, men vi kommer nok til å komplementere med noe nye, sier Nilsen.

– Vi er glade for å få ny trener på plass, og vi føler oss sikre på at Steinar Nilsen er rett mann for Brann, sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen til Brann.no.

LES MER: Nilsen ønskes velkommen av fansen

Fornøyde spillere

Også spillerne er tilfreds med Branns trenervalg:

– Spillerutvalget har vært løpende orientert om prosessen og synes valget av trener er bra. Vi gleder oss til å begynne å jobbe med Steinar når han kommer hit over nyttår, sier kaptein Eirik Bakke.

LES MER: Nilsen sa nei til Aalborg

Treårskontrakt

Partene er enige om en treårskontrakt.

– Jeg har fått tilbud fra den klubben jeg ønsker å trene. En fantastisk god følelse å få dette i boks. Jeg føler meg virkelig ønsket på Stadion og gleder meg til å komme i gang, sier Steinar Nilsen selv til Brann.no.

Brann inviterer pressen til Stadion klokken 13.00 i dag.

Steinar Nilsen snakker med pressen på Alfheim stadion klokka 13.30.

Nordnorsk trenerteam?

I følge BA skal Steinar Nilsen selv få velge assistenttrener og fysisk trener.

Avisen nevner avtroppende Haugesund-trener og narvikværing Rune Skarsfjord som en het kandidat til assistenttrenerrollen, mens Truls Hallen, som nylig måtte slutte i Vålerenga grunnet nedskjæringer, skal være ønsket som fysisk trener.

Haugen: - Misunnelig

TIL-spiller Helge Haugen kom til Tromsø fra Brann og han skryter av sin kommende ekstrener.

- Jeg synes først og fremst det er dumt at han ikke fortsetter i Tromsø. Jeg tror han kan bli en bra mann for Brann, sier Haugen til Nettavisen.

På spørsmål om han er misunnelig på Brann-spillerne svarer han ja.

- Han er en vinnertype som skaper entusiasme og engsjement i en spillergruppe. han er veldig tydelig på hvordan han vil ha det.

Artikkelen oppdateres.