Fungerende TIL-kaptein Lars Iver Strand (24) var et av samtale-emnene da Vikings sportsdirektør Egil Østenstad møtte kollega Morten Kræmer i TIL i Kristiansand søndag.

Østenstad droppet Vikings bortemøte med Sandefjord, og tok heller turen fra Stavanger til Kristiansand for å se TILs møte med Start på Sør Arena.

Det var ikke tilfeldig.

Som Nordlys skrev 27. juni i år, er Viking veldig interessert Strand. Ifølge Stavanger Aftenblad ønsker Viking å hente Strand som en erstatter for Søren Berg. Dansken forsvinner til Randers etter sesongen.

Pratet sammen

– Jeg hadde interesse av denne kampen for å se på en eller flere spillere, innrømmer Vikings sportsdirektør overfor aftenbladet.no.

Og sportslig adm. leder i TIL, Morten Kræmer, bekreftet overfor Nordlys i går at han hadde samtaler med Østenstad i Kristiansand i forbindelse med søndagens 1-1-kamp på Sør Arena.

– Ja, jeg snakket med Østenstad, sier Kræmer.

– Om Lars Iver Strand?

– Vi har bedt om ro og fred når det gjelder Lars Iver. Det er opplagt mange som synes han er en god spiller. Det synes vi bare er hyggelig, sier Kræmer.

Flere klubber

Han bekrefter også at det ikke bare er Viking som har tatt kontakt med TIL angående Lars Iver Strand, som har signalisert at han ønsker nye utfordringer etter snart sju sesonger på Alfheim.

– Det er flere, både klubber og agenter, som har har spurt om Lars Ivers situasjon og tilgjengelighet, sier Kræmer.

– Kun i Norge?

– Både i Norge og i utlandet. Vi har signalisert at vi sterkt ønsker å beholde Lars Iver. Og at vi, som sagt, ønsker ro rundt hans situasjon ut sesongen. Så får vi se hvor vi står da. Vi har absolutt et håp om å få Lars Iver til å bli i TIL. Og når vi er ferdig med de spillerne som har kontrakter som går ut etter denne sesongen, vil vi kartlegge både med spiller og agent hva som skal til for at Lars Iver skal fortsette karrieren i TIL, sier Kræmer.

Vil bygge rundt Strand

Det ønsker TIL-trener Steinar Nilsen sterkt at finnmarkingen skal gjøre.

– Hvis det skal bli aktuelt å selge Lars Iver, må det bli til en klubb i en annen klasse enn oss sjøl. Hvis han skal bli, må han se at det skal satses bra i TIL – og at vi vi vil bruke litt penger for å styrke laget.

– Strand er vel en spiller du kunne tenke deg å bygge et lag rundt?

– Ja. Lars Iver har tatt store steg i riktig retning. Og er en spiller jeg alltid har kunne jobbe godt med, sier Nilsen.

Smigret

Strand sjøl har flere ganger i år sagt at han ønsker seg en ny utfordring i karrieren, men visste ikke at Vikings sportsdirektør satt på Sør Arena søndag kveld.

– Det er spennende og smigrende at de viser interesse. Men samtidig avviser jeg ikke at jeg blir i TIL. Jeg utelukker ikke noe. Skal jeg skifte klubb, må både tidspunktet og klubben stemme, slutter Strand.