Holdt «krisemøte» i pinsen – avviser at trenerskifte er aktuelt

Sportssjef Svein-Morten Johansen mener TIL som klubb må levere en klar forbedring før sommerpausene kommer. Samtidig avviser han at trenerskifte er et tema som diskuteres på Alfheim per i dag.

Sportssjef Svein-Morten Johansen mener TIL som klubb må levere en klar forbedring før sommerpausene kommer. Samtidig avviser han at trenerskifte er et tema som diskuteres på Alfheim per i dag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

TIL-ledelsen vil blant annet se på om treningsarbeidet i TIL er godt nok.

DEL
 

TILs sportslige utvalg hadde mandag et møte, der også hovedtrener Bård Flovik – som medlem av utvalget – var til stede.

Sportssjef Svein-Morten Johansen hevder det ikke var snakk om at Flovik var kalt inn på teppet, slik iTromsø først meldte da de tirsdag først omtalte pinsemøtet.

Han medgir likevel at situasjonen til TIL per i dag ikke er holdbar, og forteller at ledelsen ønsker å gjøre grep. TIL har i år vunnet én av seks hjemmekamper og trekker i gjennomsnitt knappe 3300 tilskuere – over tusen i snitt bak budsjettet på 4300. Den sjokkerende 2-1-seieren borte over Rosenborg er den eneste på de ni siste seriekampene, og nylig har TIL røket 1-4 for Lillestrøm og 2-4 for Vålerenga etter en skrekkelig førsteomgang på Alfheim lørdag.

– Vi må se på alle muligheter. Om det betyr at det trengs noe ekstra også inn mot trenerapparatet eller hva det kan være – det er ting som må vurderes fremover, sier Johansen til Nordlys.

– Vi vil være aktiv og se på hva som kan gjøres med tanke på hele situasjonen, legger han til.

– Det handler om å samle oss og se hva vi kan gjøre for å få høyere kvalitet, spesielt på hjemmebane. Vi vil være tett på de neste ukene, og det innebærer at alle må være samlet og ta tak.

– Hva betyr det rent konkret?

– Det kan jeg ikke gå så mye mer inn på, men vi må diskutere alt som kan gjøre oss bedre – blant annet kvaliteten som legges ned i hver trening både sett fra spillernes, trenerteamets og ledelsens ståsted.

– Betyr det at treningsarbeidet ikke har vært godt nok?

– Når man ser det som skjedde mot Vålerenga, så er det ikke bra nok. Det trenger man ikke å bortforklare. Så kan det henge sammen med mange ting, men å stramme inn rundt det som skjer i det daglige er én ting som kan gjøres.

– Må levere før sommeren

Johansen er klar på at ledelse og styre ikke sitter rolig i båten når verken antall hjemmepoeng, tabellposisjon eller tilskuertall innfrir forventningene.

– Nei, og det er derfor vi tar tak.

– Kan du i større grad være konkret om hvilke grep som gjøres?

– Ikke annet enn det jeg har vært inne på.

– Hvor langt inne sitter det før endringer i trenerteamet blir et diskusjonstema?

– I en fotballklubb er det det siste grepet, og vi er ikke der. Nå samler vi oss og vil løse dette sammen. Ved en forbedring tror og håper vi at vi kan ta de stegene oppover som vi ønsker.

– Nå kommer det tre kamper, før en pause, så én kamp til og så en ny pause – når må dere se disse forbedringene?

– Det vil jeg ikke gå så mye inn på, men vi må levere før sommeren med tanke på å kunne levere en sesong vi kan stå for. Derfor prøver vi nå å være aktive.

– Har tillit

– Så Bård Flovik har klubbens tillit som TILs hovedtrener?

– Ja. Vi jobber sammen om dette nå, det er oppgaven vår. Da må alle trekke sammen, både trenere, spillere og ledelse.

– Og du har inntrykk av at Flovik også har spillernes tillit?

– Jeg har ikke fått noen signaler om det motsatte.

Bård Flovik leder tirsdag formiddag TILs trening på Alfheim. Nordlys.no kommer tilbake med hovedtrenerens syn på sportssjefens uttalelser når treningen er avsluttet.

PS! TIL har onsdag kveld planlagt et sosialt tiltak med spillergruppa, i håp om at det kan løfte stemningen litt.

 

Artikkeltags