Gå til sidens hovedinnhold

Flovik har fått sparken i TIL

Artikkelen er over 3 år gammel

TIL ligger nest sist i eliteserien. Nå kvitter klubben seg med hovedtrener Bård Flovik.

Ledelsen i TIL har kalt inn til pressekonferanse klokken 16 mandag ettermiddag.

Der kommer de til å meddele at hovedtrener Bård Flovik har fått sparken, får Nordlys opplyst. Sportslig utvalg hadde møte om saken tidligere mandag. Deretter tok de kontakt med styrene i TIL Holding AS og klubbstyret. Det er klubbstyret som må avsette treneren.

Nordlys kjenner til at Flovik ble kalt inn til møte med TIL-ledelsen i dag, der intensjonen var å komme til enighet om å avslutte ansettelsesforholdet.

Flovik hadde kontrakt ut 2018, og har dermed krav på en solid økonomisk kompensasjon fra TIL.

- Fantastisk tid

Like før pressekonferansen bekrefter TIL at Flovik er ferdig i klubben.

- Vi ønsker å takke Bård for den jobben han har gjort som trener for A-laget. Jeg ønsker spesielt å fremheve den sterke troen på vår strategi og det å bygge utviklingsklubben Tromsø IL. Bård er sterk fotballfaglig, har flotte menneskelige egenskaper og det har vært berikende å jobbe sammen med ham. Det er beundringsverdig hvordan han stått oppreist og jobbet ufortrødent videre i perioder hvor det har stormet kraftig rundt A-laget, sier administrerende direktør Stig-Arne Engen i pressemeldingen.

Flovik kommer også med en uttalelse i pressemeldingen:

- Slik situasjonen ble tabellmessig, har vi i dag blitt enige om å avslutte samarbeidet. Jeg har hatt en fantastisk tid i en levende og flott klubb, og vil takke alle i og rundt klubben for samarbeidet, og spesielt ei fantastisk flott spillegruppe og et kraftfullt og kompetent støtteapparat. Vi skilles som gode venner, uttaler Flovik.

Uklart om erstatter

Det er fortsatt ikke avklart hvem som tar over som ny hovedtrener i TIL.

«Klubben jobber nå med å få på plass en løsning på trenersiden og vil informere dere når dette er på plass. Inn mot kampen mot Haugesund blir laget ledet av det øvrige trenerteamet styrket med interne ressurser», skriver TIL i pressemeldingen.

Bård Flovik overtok som hovedtrener da Steinar Nilsen måtte gå 15. august i 2015.  Ironisk nok ble både Nilsen og nå altså Flovik sparket etter at TIL hadde spilt 1-1 mot Sandefjord.

Med Flovik som trener beholdt TIL plassen i eliteserien med knapp margin både i 2015 - der de berget plassen i nest siste serierunde etter seier hjemme mot Bodø/Glimt - og i fjor da de berget plassen i siste serierunde etter at de sendte Odd hjem med tap.

Les også

Høgmo uaktuell: – Her er mannen for dere, TIL!

 

Ett poeng i snitt

I de ti kampene han ledet i 2015 hadde TIL et poengsnitt på 1,2 poeng i snitt per kamp mens snittet i fjor var 1,13 poeng per kamp. Hittil i år er snittet nøyaktig ett poeng per kamp. Det er årsaken for at TIL ligger nest sist på tabellen.

Flovik er inne i sin andre periode i klubben.

Les også

Varsler nytt møte søndag, men TIL gjør ingen endringer i trenerteamet før Sandefjord-kampen

 

Kommentarer til denne saken