I dag ledet Simo sin første TIL-trening på Alfheim

Artikkelen er over 2 år gammel

Den nye TIL-treneren vil gi fansen det de har savnet mest.

DEL

Torsdag ledet han gutan i den første treningen etter ferien. Tidligere samme dag kom han med en spesiell invitasjon til fansen: Kom på trening. Invitasjonen gjaldt å følge treningen fra tribunen, vel og merke, ikke delta på gressmatta.

 - Jeg mener det er positivt at fansen kan følge treningene, så de er hjertelig velkommen. De får også et godt innblikk i hva som skjer på feltet.

Det sia TILs nye trener, Simo Valakari til til.no.

Med den hjertelige invitasjonen åpner finlenderen opp døra for et tett forhold til alle som heier på TIL.

Valakari har undersøkt hva TIL-fansen har savnet, og lover at han kommer til å gjøre alt for at fansen skal få se det de ønsker mest fra Gutan.

- Må være et spennende lag

- Fotball er for fansen. Klubben ville ikke eksistert uten fansen. Fansen er det viktigste, så vi må spille fotball for dem. De vil ha resultater, men vi må også være et spennende lag å se på, sier Valakari på til.no.

Treneren har brukt tid på å finne ut hva fansen har savnet.

- Det jeg har lært fra Tromsø-fansen, er at de virkelig setter pris på spillere som gir absolutt alt på banen. De trenger å se at spillerne blør for klubben og er stolt over å spille for Tromsø, sier TILs nye trener.

Gleder seg til å komme i gang

Finlenderen sia han gledet seg til å komme i gang med første økt. Han har brukt den siste tida på å se mye video, snakket med folk samt planlagt og sett motstandere.

- Nå er det heldigvis tid for å starte på jobben, uttalte han til til.no.

- Jeg har sett mye video, snakket med forskjellige mennesker, fått planlagt og sett på motstandere, så det har vært veldig travelt.

Finske Simo Valakari skal trene TIL ut 2017, med opsjon på avtale ut 2019.

Valakari kommer fra jobben som assistenttrener for det finske landslaget. Han har før det vært trener i den den finske klubben SJK gjennom opprykk til finsk eliteserie med påfølgende sølv, gull, og i sin siste sesong bronse, der SJK vant den finske cupen i tillegg.

Det er bare 10 dager til første kamp hjemme mot Molde, og deretter er det to kamper den påfølgende uka.

Artikkeltags