TIL-Øygarden 1–0

28 minutter ut i kampen spilte Lasse Nilsen ballen inn til Kent-Are Antonsen i Øygardens sekstenmeter. Balsfjordingen la ballen til rette før han sendte den nede i siden til 1–0 i det som ble kampens eneste scoring.

Gaute Helstrup var full av lovord om målscoreren.

– Han er jo god i flere roller, så har vi og han ønsket å spille ham i en rolle. Indreløperrollen er spennende. Han er en veldig god toveisspiller. Han bidrar med målpoeng og er en av de beste i Norge, mener jeg, som førsteforsvarer og å plukke andreballer og den jobben han gjør der er veldig viktig, skryter Helstrup.

Antonsen, som har blitt flyttet mye rundt på banen de siste sesongene, trives godt med en fast rolle som indreløper.

– Det er godt å få litt tid i en ønsket rolle. det er klart at når man får tid til å jobbe i en rolle, så blir man vant til og tid å jobbe med litt mer detaljer. Så håper man at det løsner enda mer fremover Ikke nødvendigvis at man scorer så mye mer mål, men får bedre spill og samhandling med de andre, så tror jeg det kan bli veldig artig, sier Antonsen til Nordlys.

Nok en ettmålsseier

TIL topper tabellen med 15 poeng av 15 mulige. I fire av de fem seierne har det imidlertid kun vært ett mål som har skilt lagene.

– Vi liker det. Vi liker nerve og spenning. Det er mye artigere og publikumsvennlig. 1–0 lever hele veien inn, spøker Helstrup.

Men selv om det ble nok en ettmålseier, var Helstrup godt fornøyd med mye av det offensive.

– Det er mye av kampen som er bra. Vi slipper til ganske få muligheter mot. Det er store deler av kampen vi er god offensivt synes jeg. Vi får brukt ballen og åpnet dem. Vi detter litt ned på slutten igjen. I dag var noe av det bedre vi har gjort offensivt, sier Helstrup.

Tre på rad med høyre

Kent-Are Antonsen, som kanskje er mest kjent for å ha en fryktet venstrefot, har nå scoret sine tre siste mål med høyrefoten, etter at scoringen mot Ranheim forrige runde og mot Strømsgodset forrige sesong også var med høyrefoten.

– Det var det, ja, svarer Antonsen kontant da han får høre om den litt kuriøse statistikken.

Lasse Nilsen, som har hatt målgivende ved begge Antonsens scoringer denne sesongen, var glad på lagkameratens vegne.

– Han har fått høyrefoten i gang nå, så det er deilig. Det var fint å se at han scorer på den, sier Nilsen til Nordlys.

Antonsen selv synes samarbeidet med Nilsen blir bedre og bedre.

– Det kommer seg! Vi trenger litt tid alle mann i lag, så jeg tror bare det kan bli bedre og bedre, sier Antonsen.

Antonsen var likevel ikke helt fornøyd etter kampen.

– Vi burde punktere kampen tidlig i andreomgangen egentlig. Men det vil seg ikke helt, men vi får innse tre poengene – det er det viktigste. Så får vi håpe spillet blir bedre etter hvert, sier Antonsen.

Bryr seg ikke om rekord

Fem seiere på rad er den beste sesongstarten TIL har hatt noensinne i de to øverste divisjonene.

– Det betyr ikke så mye enda. Hvis det kan hjelpe oss til å rykke opp, så er det helt fantastisk, sier Antonsen.

Helstrup er av samme oppfatning.

– Jeg tenker ikke så mye på det, men er veldig godt fornøyd med poengene. Det er lettere å ha utviklingsfokus når man har poeng i banken. Vi tar en og en match og jobber ferdig med det her, så får vi se frem mot Stjørdals-Blink, sier Helstrup.

Den kampen kommer allerede fredag. Stjørdals-Blink har vunnet de tre siste kampene sine og ligger på femteplass med ni poeng. På veien har trønderne blant annet slått LSK 1–0 på Åråsen.

TIL-Øygarden 1-0 (1-0)

Alfheim stadion, 1. divisjon, 5. serierunde.

Mål: 1-0 Kent-Are Antonsen (Nilsen) (28).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gule kort: Jostein Gundersen, Kent-Are Antonsen, TIL. Andreas van der Spa, Erlend Hellevik Larsen, Sander Marthinussen, Øygarden FK.

Tilskuere: 200

TILs neste kamp: Hjemme mot Stjørdals-Blink 31. juli.