TIL-spiss Mushaga Bakenga har opplevd mye i sitt 26 år gamle liv.

Han har røket akillessenene på begge beina, han har spilt profesjonell klubbfotball i fire forskjellige land, har landskamper på alle trinn fra G16 til A-nivå og har en onkel som i fjor mottok Nobels fredspris. For å nevne noe.

Bakenga stiller som gjest i en helt fersk utgave av vår fotballpodkast JoMos Kosmos, der han sammen med Krokens spydspiss Mohammed Ahamed Jama og Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen får snakke om alle de nevnte temaene – og en hel del mer.

  • Episoden finner du ved å bla deg litt nedover.

Solskjærs mentale «sjakkspill»

TIL har for tiden en 14-åring (Isak Hansen-Aarøen) som er på vei til Manchester United. I samme alder var Bakenga ønsket på prøvespill av både Chelsea, Manchester United og Manchester City. Han fikk til og med et tilbud om å signere for Chelsea i London, og forklaringen på hvorfor han sa nei til det og ble værende i Trondheim er både sukkersøt og litt naiv. 26 år gamle Mush kunne kanskje ønske at han kunne gå tilbake og gi 14 år gamle Mush noen råd.

Bakenga forteller også om et par høyst spesielle lagmøter med den profilerte treneren Christoph Daum da han spilte sammen med Tom Høgli i belgiske Club Brugge.

I samme klubb kom den senere stjernespissen Carlos Bacca inn på laget etter å ha kjørt et gjennomført kjipt triks på Bakenga.

Det blir også litt om TIL, fremtiden og mentalt «sjakkspill» fra Ole Gunnar Solskjær på grensen til psykisk terror.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her er episode 45, med Mushagalusa Bakenga Joar Bahati Namugunga på gjestekrakken: