Onsdag, i høljregn, går startskuddet for filmfestivalen TIFF Junior på Aurora Fokus i Tromsø. Åpningsfilmen onsdag er en russisk animasjonsfilm, «Snødronningen» fra 2012.

– Den ble tekstet på samisk på første visning og er basert på H.C. Andersens berømte eventyr. Alle billettene til den visninga i sal 1 ble utsolgt, smiler produsenten for TIFF Junior, Vegard Krane, til Nordlys på åpningsfesten på Rådhusplassen.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Berømt Youtuber og en av Norges største på TikTok

Etter første visning onsdag kveld har filmfestivalen servering av mat og drikke til festivalgjengerne.

– Vi har et godt samarbeid med sponsorer, og vi har bowling og ulike aktiviteter for barna her. Etterpå kommer blant annet Kattekryp på scenen, en berømt Youtuber som har vokal på åpningsfilmen. Og han har med seg en av Norges største på TikTok, Ida Celine, sier Krane.

Krane tar ikke feil når han karakteriserer duoen som berømt; Få øyeblikk senere glaner samtlige oppmøtte barn mot scenen på Rådhusplassen, før hylingen øker eksponentielt i volum.

Bildeserie

Disse var på åpningsfesten til TIFF Junior

Kjære lille hater

– Endelig er det lov å holde konsert igjen, stråler artist Ida Celine fra scenen, som står bak den populære TikTok-kontoen Idacmusic med nærmere 160.000 følgere.

Hun har laget en sang som handler om å slå tilbake mot netthat, «Kjære lille hater», som hun fremfører foran fansen på Rådhusplassen. Når sangen er over, tar artisten opp mobilen og viser den til publikum.

– Jeg lurte på om dere har lyst å være med på en selfie?

For de lærde kan den påfølgende hylingen minne om da Justin Bieber besøkte Norge for aller første gang i mai 2012. Popstjernen skapte den gang et komplett kaos utenfor Operaen i Oslo.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

– Vi var heldige som fikk arrangere

Til tross for at vaksineringen i Tromsø nærmer seg fullverdig, er det fortsatt strenge smitteverntiltak på TIFF Junior i år.

– Vi har en del tiltak, spesielt inne i salene ved innslipp og sånt. Dette blir fjerde gang jeg jobber med TIFF Junior, og i fjor var vi heldige som fikk arrangere i det hele tatt. Akkurat i august og september åpnet myndighetene litt opp, forklarer Krane.

I år har mange festivaler valgt å avlyse, og både Buktafestivalen og Rakettnatt utgår.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Krane tror TIFF Junior overlever tiltakene – også i år.

– Vi hadde nesten en fullstendig festival i fjor, selv med de restriksjonene som var, så vi tror at det skal gå greit i år også. Så langt ser det ganske likt ut som i fjor. Jeg er fornøyd med oppmøtet så langt, og vi har fortsatt ulike typer festivalpass, klippekort og enkeltbilletter som går an å kjøpe, sier han.