Kristin Røymo, som var ordfører i Tromsø fram til valget i fjor, er ny styreleder i Tromsø internasjonal filmfestival (TIFF).

Det melder festivalen selv i en pressemelding fredag ettermiddag.

Røymo tar dermed over etter Nina Hansen.

– Det er en stor ære å bli valgt som ny styreleder i Tromsø internasjonale filmfestival. TIFF bringer verden til Tromsø og tar hele Arktis ut i verden gjennom levende bilder og fortellinger om mennesker og samfunn. Jeg gleder meg til å være med å utforme strategi for de neste årene, sammen med et spennende styre, festivalsjef Lisa Hoen og resten av staben i TIFF, sier Røymo i pressemeldingen.

Med seg i styret får hun Bjørn Eirik Olsen som nestleder, samt styremedlemmene Ingrid Bruun, Odne Stunes, Elle Márjá Eira og Kolbjørn Engeseth. Ida Løken Valkeapää, Nikolai Schirmer og Nina Erdahl er varamedlemmer.

TIFF arrangeres i Tromsø hvert år i januar, og ble avholdt for første gang i 1991. Målt i antall besøkende er det den største filmfestivalen i Norge. I tillegg driver de også filmformidling resten av året, blant annet via stiftelsen Verdensteatret Cinemateket, barnefilmfestivalen TIFF Junior og Stumfilmdagene.