(Avisa Nordland)

Willis Forko spilte for Bodø/Glimt fra 2008 til 2010. Tirsdag denne uken gikk han bort. Forko ville fylt 38 år fredag 12. november.

Forko kom til Glimt like før seriestart i 2008, og ble kjøpt usett av Kåre Ingebrigtsen. Han markerte seg raskt som en hurtig og offensiv venstreback. Han flyttet fra Liberia til Texas i USA som treåring. Karrieren som fotballspiller startet han ved University of South Carolina i 2002, før han meldte overgang til University of Connecticut i 2003.

Deretter gikk ferden til Real Salt Lake i Major League Soccer i 2006. I juli 2007 gikk han til Vancouver Whitechaps FC, hvor han var fram til han signerte for Glimt i mars 2008.

I Glimt fikk han med seg 48 kamper i eliteserien, samt elleve i OBOS-ligaen.

Etter tiden i Glimt gikk turen tilbake til Vancouver, hvor han spilte fram til han la opp.

Tidligere lagkamerat i Bodø/Glimt, Runar Berg, husker godt venstrebacken.

– Han var en veldig fin fyr, som alltid hadde et smil rundt munnen. Vi hadde det veldig artig i 2008, hvor vi hadde et meget godt lag, og gjorde det godt. Vi overrasket mange det året. Willis kom rett før sesongstart, og kom kjapt inn i laget. Spesielt godt husker jeg innlegget hans til Birkir Bjarnason da vi slo Strømsgodset 2–1 på bortebane. Det var en veldig trist nyhet å få at han har gått bort, sier Berg.

Familien har bekreftet dødsfallet på Facebook. Dødsårsaken er ikke kjent.