Tidenes første firefelts motorvei i nord

I TUNNEL: Avtalen som ble inngått torsdag er et største enkeltprosjektet i Bypakke Bodø. Tunnelen skal starte der lyskrysset ligger i dag.

I TUNNEL: Avtalen som ble inngått torsdag er et største enkeltprosjektet i Bypakke Bodø. Tunnelen skal starte der lyskrysset ligger i dag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Største satsingen til vegvesenet til nå.

DEL

Torsdag skrev Veidekke Entreprenør under kontrakt med Statens Vegvesen om å bygge en ny innfartsvei på riksvei 80 som en del av Bypakke Bodø, skriver Avisa Nordland.

Dette er den største investeringskontrakten Statens vegvesen har gjort i Nord-Norge noensinne.

Strekningen på 3,5 kilometer skal gå fra Hunstadmoen til Bodøelv og er beregnet til å koste 894 millioner kroner uten moms.

- Dette er hovedjobben i Bypakke Bodø og en stor milepæl for å komme i gang med bygging av ny riksveg 80 mellom Hunstadmoen og Thallekrysset, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak i en pressemelding.

Det skal bygges en firefelts hovedvei, men 2,8 kilometer skal gå i en tunnel med to løp mellom Hunstadmoen og Rønvikjordene foran Bodin leir.

Flere småprosjekter

Det skal tas ut 580.000 kubikkmeter med fjellmasse for å bygge tunnelen og innkjøringen på begge sider.

Fjellmassene skal deponeres i sjøen på Langstranda.

I kontrakten inngår det også 700 meter med sideveier og 14 betongkonstruksjoner som er en del av prosjektet. Dette innebærer fire portaler og en gangkulvert under jernbanen på Hunstadmoen.

Arbeidet starter ifølge Veidekke i februar 2015 og skal være avsluttet i juni 2019. Det hele starter i området ved Bodin leir og tunnelarbeidet skal drives fra Bodøelv.

Målet er ifølge Vegvesenet at det ene tunnelløpet skal åpnes høsten 2018 og det andre noen måneder seinere.

- Kjempejobb

Prosjektleder Jo Stormyrbakken i Veidekke synes det var godt å endelig få landet kontrakten.

- Det er en kjempejobb som er viktig for oss. Det er ikke minst viktig for regionen, sier han til an.no.

Det er en av de største enkeltkontraktene som selskapet har signert.

- Vi er meget fornøyde med å ha fått denne kontrakten. Det er en stor og viktig jobb i regionen, men også en viktig jobb for oss som selskap. Det passer bra med utnyttelse av ressurser og kapasitet på nåværende tidspunkt, sier distriktsleder Ronny Robertsen som holder til i Bodø.

Distriktslederen anslår at rundt 100 personer fra skal være i sving under arbeidet.