Neste helg inntar Arctic Race of Norway Tromsø på slutten av rittet, etter å ha vært innom både sørlige og indre deler av Troms i dagene før.

På lørdagen i Tromsø sentrum har Exolo og Scandic Ishavshotell satt opp et tilbud litt utenom det vanlige.

De drar med seg spinningsykler utendørs på kaia utenfor hotellet, der det vil bli holdt en gratis time med selveste Thor Hushovd som instruktør.

Timen har i utgangspunktet rundt 30 plasser, og det blir først til mølla-prinsippet gjennom å kontakte Exolo som gjelder.

– Vi får se hvordan det blir. Blir det helt crazy, må vi tenke litt, humrer Lill-Jorid Andreassen, daglig leder ved Exolo og Johanne Henriksen, salgssjef ved Scandic Ishavshotell.

– Spektakulære omgivelser

De tror på stor interesse, selv om man må være på plass så tidlig som klokken 07.30 for å være med på timen med sykkellegenden og ARN-ambassadøren.

– Vi håper jo at Tromsø-folk kjenner sin besøkelsestid her. Vi vet at det kribler godt i sykkelføttene til folk, spesielt når Arctic Race kommer til byen. Dette blir jo utendørs i spektakulære omgivelser – forhåpentlig med fin utsikt også, sier Henriksen.

De skal holde flere timer når de flytter syklene ut, og det er på den første timen Hushovd stiller opp.

– Å få sykle med Thor Hushovd, og faktisk få være med han hele sykkelturen, det er jo kjempebra i seg selv. Vi vil også gjerne at folk kommer og ser på. Det kommer til å bli en fin ramme og bra liv med musikk, forteller Andreassen.

– Og spinner du fra deg først, kan du med god samvittighet stå i ro i to-tre timer etterpå og nyte folkefesten, legger hun til.

 

Lodder ut signerte skjorter

Duoen ønsker å være med på å nøre opp til det som blir en stor sykkelfest med et forventet folkehav i Tromsø sentrum, slik det var i 2014 sist rittet var i byen.

– Vi tror dette blir kjempeartig. Sykling er veldig bra, også i et helseperspektiv for alle, mener Andreassen og Henriksen, som etter timen med Hushovd kommer til å lodde ut to t-skjorter med signatur fra «oksen fra Grimstad».

De poengterer at spinningsyklene vil bli stående utendørs gjennom helga, og at det er helt greit hvis noen vil tråkke litt fra seg når de står ubrukte.

Andreassen og Henriksen informerer om at de som deltar på Hushovd-timen eller de andre timene de holder på kaia ikke kan dusje på hotellet, men har mulighet til å gjøre dette på Exolo hvis det er ønskelig.