TIL håper på Kind-avtale før neste hjemmekamp

Thomas Kind Bendiksen på Alfheim 5. juni, som Molde-spiller. I kampen TIL vant 2-0 kom han aldri på banen, noe som har vært tilfelle i brorparten av eliteseriekampene til Molde denne sesongen.

Thomas Kind Bendiksen på Alfheim 5. juni, som Molde-spiller. I kampen TIL vant 2-0 kom han aldri på banen, noe som har vært tilfelle i brorparten av eliteseriekampene til Molde denne sesongen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er ikke til å legge skjul på at TIL er en klubb jeg er glad i, sier den ønskede Molde-spilleren.

DEL
 

TIL jobber ufortrødent videre med å få til en avtale med Molde, for å låne Thomas Kind Bendiksen (25) tilbake for resten av 2015-sesongen – noe iTromsø først omtalte.

Det er pågående forhandlinger mellom klubbene for å komme til en enighet.

Foreløpig ser det vanskelig ut, men TILs sportssjef Svein-Morten Johansen gir ikke opp av den grunn.

– Det er en dialog mellom klubbene, og med Thomas. Nå har de vært i Armenia (Champions League-kvalifisering mot Pyunik Jerevan), så det har vært litt roligere – men vi føler vel at det er et stykke å gå ennå, sier Johansen.

– Vi må få det på et nivå som klubben kan stå for, uavhengig av hvem som finansierer det, sier sportssjefen.

Har diskutert opsjon

TIL snakker med eksterne medhjelpere for å få til en økonomisk avtale, men de ønsker ikke å gå på akkord med klubbens linjer og prinsipper.

Saken er på ingen måte lagt i skrivebordsskuffen ennå, og TILs sportssjef håper det er mulig å komme til en enighet med Molde.

– Vi jobber videre med det, og har ennå et håp om å klare det, men da må ting falle på plass, sier Johansen.

Det norske overgangsvinduet har akkurat åpnet, og er åpent frem til 18. august, så det er nok tid til å snakke sammen. Likevel vil sportssjefen gjerne ha en relativt rask avklaring – helst i løpet av neste uke.

– Vi ønsker en avklaring på dette før vi spiller mot Strømsgodset her på Alfheim (søndag 2. august), sier Svein-Morten Johansen.

Han medgir at tanken om en opsjon på å kunne hente Kind Bendiksen permanent tilbake etter et eventuelt låneopphold har vært diskutert, men vil ikke si om det fortsatt er en mulighet hvis man når en enighet.

– I en sånn dialog går vi gjennom alle muligheter, men jeg vil ikke kommentere noe ut over det, sier Johansen.

Svein-Morten Johansen på Alfheim onsdag formiddag. TILs sportssjef vil ha en avklaring rundt Thomas Kind Bendiksen før hjemmekampen mot Strømsgodset neste helg, og helst en positiv avklaring.

Svein-Morten Johansen på Alfheim onsdag formiddag. TILs sportssjef vil ha en avklaring rundt Thomas Kind Bendiksen før hjemmekampen mot Strømsgodset neste helg, og helst en positiv avklaring. Foto:

– En klubb jeg er glad i

Mens forhandlingene pågår er Thomas Kind Bendiksen selv sparsom med uttalelsene.

– Alt jeg vet er at TIL og Molde er i en dialog. Jeg har fokus på det sportslige, sier 25-åringen til Nordlys.

Han sier likevel litt om tanken om å kunne spille for TIL igjen:

– Jeg har et veldig godt forhold til TIL, og de som jobber der. Det er ikke til å legge skjul på at det er en klubb jeg er glad i, og følger.

– Jeg regner med å vite mer i løpet av de neste dagene, sier harstadværingen.

Midtbanespilleren fikk spille en halv omgang da Molde tapte 0-1 for Pyunik Jerevan tirsdag og tok seg videre i kvalifiseringen til Champions League med 5-1 sammenlagt.

I eliteserien i år står han totalt med fattige 214 minutter fordelt på seks kamper. I cupen har han spilt alt så langt.

– Jeg har spilt for lite kamper, jeg trenger ikke si så mye mer enn det, sier Thomas Kind Bendiksen.

Tror på rolig vindu

Svein-Morten Johansen tror ellers at sommerens nylig åpnede overgangsvindu vil fortone seg ganske rolig for TILs del.

– Ut fra sånn stallen ser ut, spår jeg et ganske stabilt vindu med få bevegelser. Jeg tror heller ikke det er noen ulempe med tanke på den høstsesongen vi skal inn i, sier Johansen, som dermed fortsatt regner med at Zdenek Ondrasek blir værende ut sesongen – til kontrakten hans går ut.

– Det ser sånn ut, ja, sier Svein-Morten Johansen.

 

Artikkeltags