Seks år i TIL kan være nok: – Jeg er åpen for å flytte på meg

Thomas Drage i uvant rolle som keeper under den store TIL-dagen på Alfheim torsdag, der unge skytelystne fikk prøve å overliste 23-åringen i buret. Kantspilleren sier til Nordlys at det kan bli satt punktum etter seks sesonger som TIL-spiller, når kontrakten går ut i høst.

Thomas Drage i uvant rolle som keeper under den store TIL-dagen på Alfheim torsdag, der unge skytelystne fikk prøve å overliste 23-åringen i buret. Kantspilleren sier til Nordlys at det kan bli satt punktum etter seks sesonger som TIL-spiller, når kontrakten går ut i høst. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Thomas Drage slår fast at dialog med andre klubber om tolv dager er høyaktuelt.

DEL
 

TIL har en rekke spillere på utgående kontrakt i 2015.

Blant dem finner man Benny Lekström, Hans Eriksen Norbye, Remi Johansen, Lars-Gunnar Johnsen, Jonas Johansen, Morten Moldskred, Zdenek Ondrasek – og Thomas Drage.

Sistnevnte har, i likhet med nesten alle de andre nevnte, ikke kommet i gang med noen dialog med TIL om veien videre.

Det betyr at han fra 1. juli står fritt til å signere for den klubben han måtte ønske fra og med starten av 2016-sesongen, og kan forlate TIL gratis.

Kombinasjonen av ingen TIL-dialog og lite spilletid i år gjør at Drage definitivt er inne på tanken om å prøve noe nytt.

– Jeg er åpen for å flytte på meg, det vil jeg absolutt si, sier 23-åringen, som kom til TIL foran 2010-sesongen.

Varsler dialog med andre

I 2011 var han svært sentral for TILs angrepsspill med fire mål og elleve målgivende pasninger, og han ble også belønnet med sin hittil eneste A-landskamp i januar 2012.

Etter det har ikke prestasjonene blitt gjenskapt, og i årets sesong står Drage med to kamper fra start og en total spilletid etter tolv serierunder på drøye tre hele fotballkamper.

Det er med på å gjøre at han ser for seg at det kan bli opprettet en dialog med andre klubber når han står fritt til å gjøre det fra 1. juli.

– Det blir det helt sikkert gjort, i hvert fall hvis det ikke skjer noe med TIL snart, sier kantspilleren.

– Jeg har jo spilt her i såpass mange år nå at det kanskje kan være greit å flytte på seg, fortsetter han, og sier at det er eliteserienivå han ønsker å spille på.

– Det trenger ikke å være i Norge, men et nivå rundt eliteserien er vel det jeg vil sikte meg inn på, sier Drage, som i 2013 – da det ble en del benketid under Agnar Christensen – uttalte til Nordlys at han ønsket seg bort, før han senere endret mening etter at Steinar Nilsen hadde tatt over.

– Føler ikke tillit

23-åringen har fått med seg at det på grunn av for stor avstand i tilbud og krav har blitt et brudd i forhandlingene mellom TIL og Remi Johansen, den eneste spilleren på utgående kontrakt TIL har hatt konkret dialog med så langt.

Han bedyrer at det ikke vil være det økonomiske som avgjør om han fortsetter i TIL eller ikke.

– Det viktigste er egentlig det sportslige nå – det å få spille i en klubb der jeg har tillit og føler at de har tro på at jeg kan bli en nøkkelspiller, sier Drage.

– Og det føler du ikke her i TIL nå?

– Nei, det er ikke noe å legge skjul på.

– Men mens jeg er her vil jeg selvfølgelig gjøre alt for lagets beste, uansett om jeg er her neste år eller ikke, skyter Drage inn.

– Stor avstand med Remi

Mens sportssjef Svein-Morten Johansen er på ferie styrer administrerende direktør Ulf Johansen butikken når det gjelder kontrakter.

Han bekrefter at man har måttet sette de fleste samtalene med Bosman-gjengen på vent.

– Det er ikke noe klubben stresser med i det hele tatt. Det vi følte vi måtte ta grep rundt, var Mikael (Norø Ingebrigtsen) og å få Pål (Vestly Heigre) på plass. Vi har også et sterkt ønske om at Remi (Johansen) blir med oss videre, men der føler vi det er stor avstand. Vi håper fortsatt å kunne få til noe der, sier Ulf Johansen, som bekrefter at Remi Johansen er den eneste på utgående avtale man har grepet skikkelig tak i så langt.

– Der er det først og fremst Remi vi har jobbet konkret med nå, ja, sier TIL-direktøren.

 

Artikkeltags