Ønsket med videre i Sverige – utelukker ikke TIL

Thomas Drage har blitt et fast valg på Falkenbergs lag i Allsvenskan. Med kontrakt ut året og en klubb på vei ned til nivå to, vil kantspilleren bruke de nærmeste månedene til å vurdere sin fotballfremtid.

Thomas Drage har blitt et fast valg på Falkenbergs lag i Allsvenskan. Med kontrakt ut året og en klubb på vei ned til nivå to, vil kantspilleren bruke de nærmeste månedene til å vurdere sin fotballfremtid. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Selv som tabelljumbo smiler fotballivet for Thomas Drage.

DEL
 

Fotballpila har pekt oppover for Thomas Drage (24) i Sverige denne sesongen.

Etter en kort periode i Varberg i Superettan (nivå to) ble han hentet til Allsvenskan av Falkenbergs FF på Sveriges sørvestkyst.

Der brukte ikke kantspilleren lang tid på å spille seg inn på laget, og nå er han fast inventar på øverste nivå i Sverige.

– Formen min peker oppover, jeg mener jeg er bedre enn jeg har vært på flere år, sier Drage til Nordlys.

Han signerte bare en avtale ut 2016 med Falkenberg, og forteller at klubben ønsker å ha han med seg videre.

– De har allerede sagt til meg at de vil ha meg med her. Jeg skal bruke de neste månedene til å finne litt ut av ting, sier 24-åringen.

Det han blant annet må tenke gjennom, er om han vil ta steget ned igjen til Superettan – for FFF ser definitivt ut til å være på vei dit. De var tabelljumbo da Drage kom, og er fortsatt lenket til sisteplassen med bare ni poeng på 21 kamper.

Med ti poeng opp til kvalifiseringsplass, ni kamper igjen, og bare to seire totalt i år, er Falkenberg omtrent like nedrykksdømte som Start er i den norske eliteserien.

Vil bli på toppnivå

Drage legger ikke skjul på at han aller helst vil fortsette karrieren på toppnivå.

– Jeg håper jo på flere tilbud, men jeg utelukker ingenting, sier Drage, og er ikke fremmed for en retur til norsk fotball.

– Kommer det et OK tilbud fra Norge, vil jeg selvfølgelig vurdere det, sier 24-åringen, og inkluderer da tanken om en mulig retur til TIL hvis det skulle bli aktuelt.

– Ja, absolutt – hvis det tilbudet skulle komme, er det også noe jeg vil vurdere, sier han.

Han trives ellers godt med sitt nye fotballiv i Sverige.

– Det går bra, selv om vi selvfølgelig helst skulle hatt noen flere poeng. Jeg spiller stort sett alt for tida, det er veldig fint. Når det gjelder å berge plassen, visste jeg jo før jeg kom at det kunne bli veldig tøft, og det ser vel ganske dårlig ut, erkjenner Drage, som i all hovedsak er å finne i sin favorittrolle på venstresiden i en 4-4-2-formasjon.

Møter gammel TIL-kjenning

Kommende søndag venter et bortemøte med en gammel TIL-kjenning, Thomas Kind Bendiksen og hans Elfsborg.

Skjønt, det meste tyder på at det er Drage som kommer til å være på banen av de to. Kind Bendiksen har fått sju innhopp etter at han kom på lån fra Molde, og har totalt bare fått 111 minutter på banen.

– Det blir artig uansett. Jeg håper han får noen minutter på banen på søndag, sier Drage, som ser nok til sin gamle rekkekamerat fra Tromsø-tiden uansett.

– Det er ikke så langt ned til Borås (der Elfsborg er fra), så vi møtes en del, forteller Thomas Drage.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken