TIL enige med Sogndal om Drage-overgang – tror på kjapp løsning

Thomas Drages klubbesøk hos Sogndal kan ende med at han allerede torsdag eller fredag blir presentert som SIL-spiller ut året, og dermed står som fri og kontraktløs spiller etter sesongen.

Thomas Drages klubbesøk hos Sogndal kan ende med at han allerede torsdag eller fredag blir presentert som SIL-spiller ut året, og dermed står som fri og kontraktløs spiller etter sesongen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Thomas Drage er i Sogndal for å se på forholdene. En avtale ut 2015 kan bli utfallet allerede torsdag.

DEL
 

TIL-spiller Thomas Drage (23) har reist til Sogndal for å diskutere kontrakt med serielederen i 1. divisjon.

Han er ventet tilbake i Tromsø torsdag eller fredag, og er dermed ikke med i planene for TILs bortekamp mot Vålerenga fredag kveld.

– Han blir nok ikke med til Oslo, nei, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til Nordlys.

Drage var heller ikke med i troppen til forrige bortekamp mot Odd, men nå er det en mulig overgang som er årsaken etter at iTromsø først omtalte interessen fra Sogndal.

– Enige om rammer

TILs sportssjef bekrefter at de er enige med Sogndal om at Drage kan få gå dit i dette overgangsvinduet, som stenger 18. august. Etter det Nordlys kjenner til vil ikke TIL kreve noe nevneverdig, all den tid Drage er på utgående kontrakt og har en betydelig lønnspost.

– Rammene er vi ganske enige om, ja, så det det gjelder er Thomas sin inngang til Sogndal om en avtale for han selv, sier Johansen til Nordlys.

Han tror det ganske fort kommer et svar på om Drage går til Sogndal nå eller ikke.

– En avklaring kommer nok relativt fort, men jeg er ikke 100 prosent sikker på om det blir den ene eller andre veien, sier TILs sportssjef.

Johansen forklarer at forhandlingene med Sogndal har gått relativt fort for seg.

– Det dukket egentlig opp i løpet av denne uka, sier han.

– Hvis dette ender med en overgang, vil det jo frigjøre litt lønnsmidler for dere. Betyr det at dere ønsker å hente inn noen som følge av det?

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på. Vi får se hva som skjer hvis det blir en situasjon.

Har diskutert lønn

Tore Rismo, som jobber for Drages agent Kent Karlsen, tror også på en rask avklaring.

– Nå skulle Thomas ned og kike litt på forholdene der i går kveld (onsdag), og så snakke med Eirik (Bakke, Sogndal-trener) i dag, så må de se. Men jeg ser også for meg en kjapp avklaring, sier Rismo til Nordlys.

En del av årsaken til det, er at han forteller at Sogndal og Drage gjennom agentene allerede har snakket en del om lønnsbetingelsene.

– Der er det også gått noen runder i forkant. Så hvis Thomas har en god følelse etter klubbesøket, har jeg en følelse av at dette kommer til å gå i orden, sier Rismo.

Avtale ut året

Han forteller også at det i første omgang er snakk om en kort avtale som vil gjøre at Drage står helt fritt etter årets sesong.

– Det snakkes i første omgang om ut denne sesongen, så vil man se om det er ønskelig for spilleren og Sogndal å videreføre det, forteller Rismo.

Det er flere klubber som har vært på banen rundt Drage, etter at han gjorde det klart at han ikke kom til å fortsette karrieren sin i TIL etter seks år i klubben, noe Nordlys omtalte først.

Men nå er fokuset på Sogndal, og en løsning kan komme allerede torsdag.

– Jeg tenker at dette er en vinn-vinn-situasjon for alle, men det koker ned til følelse Thomas sitter med etter å ha snakket med klubben, sier Tore Rismo.

 

Artikkeltags