Gå til sidens hovedinnhold

Thomas Drage klar for Sogndal ut 2015

Artikkelen er over 5 år gammel

23-åringen forlater TIL, og kan debutere mot Bryne mandag.

Thomas Drage (23) er etter det Nordlys erfarer klar for serieleder Sogndal i 1. divisjon.

Etter et besøk hos klubben torsdag skal de siste brikkene ha falt på plass, og dermed er kantspilleren fra Mosjøen ferdig i TIL etter fem og et halvt år i klubben.

Før Drage reiste ned var TIL enige med Sogndal om en avtale der de slipper spilleren et halvt år før kontrakten går ut, mot at de fritas fra alle lønnsforpliktelser.

Drage hadde også gjennom sin agent Kent Karlsen og rådgiver Tore Rismo fått et bilde av hvordan lønnssituasjonen kunne løses, og der har også partene blitt helt enige torsdag – i tillegg til at samtalene med sportslig leder Håvard Flo og trener Eirik Bakke gikk såpass bra at 23-åringen valgte å si ja til vestlendingene.

Avtalen med Sogndal varer i første omgang ut året, så skal partene snakkes på nytt når han da står som kontraktløs.

Trolig ned i lønn

Kantspilleren har vært av de bedre betalte spillerne i TIL, og trolig må han ha funnet seg i en liten nedgang i lønn for å kunne spille for Sogndal.

Thomas Drage blir stående med 107 kamper i eliteserien for TIL og 29 i 1. divisjon. Totalt noterte han seg for ti mål og over 30 målgivende pasninger på de kampene.

Høydepunktet for Drage i TIL-drakt var 2011-sesongen, der han leverte fire scoringer og elleve målgivende pasninger etter å ha spilt alle 30 kampene.

Verken TILs sportssjef Svein-Morten Johansen eller agent Kent Karlsen ønsker torsdag ettermiddag å kommentere saken.

Drage, Eirik Bakke og Håvard Flo har ikke svart på Nordlys' henvendelser torsdag.

Saken oppdateres.

 

Kommentarer til denne saken