Drage klar for Allsvenskan-klubb

KLAR FOR FALKENBERGS FF: Thomas Drage er klar for Allsvenskan-klubben Falkenbergs FF. Her på TIL-trening i forrige uke.

KLAR FOR FALKENBERGS FF: Thomas Drage er klar for Allsvenskan-klubben Falkenbergs FF. Her på TIL-trening i forrige uke. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tidligere TIL-spiller motiveres av bedre stemning på kamper i Sverige enn i Norge.

DEL

Thomas Drage er klar for Allsvenskan-klubben Falkenbergs FF. Det melder klubben på sin egen hjemmeside, og iTromsø meldte saken først fredags morgen.

Drage spilte for Sogndal i fjor høst, og hjalp klubben til opprykk til eliteserien, men takket nei til å forlenge.

Etter prøvespill i Brann uten å få kontrakt endte han opp i Superettan-klubben Varbergs BOIS i Sverige i vår. Der har han scoret fire mål på 12 kamper.

Klausul i kontrakten

En klausul i avtalen gjør at han kan forlate klubben, og rykker opp ett nivå i Sverige. Avtalen med Falkenbergs FF varer ut sesongen, for Drage, som trente med gamleklubben TIL senest i forrige uke.

– Jeg ville teste å spille på et høyere nivå enn Superettan. Det dukket opp en mulighet som kjennes bra. Jeg hadde en klausul og visste at jeg fikk gå. Varberg tok det bra. De visste at det kunne skje. Falkenberg er en veldig fin klubb med hyggelige mennesker. Jeg har fått et bra inntrykk, og jeg håper å kunne være med å hjelpe med å berge plassen, sier Thomas Drage til klubbens hjemmeside.

Falkenbergs FF kan trenge forsterkninger. Laget er på nedrykksplass etter 13 serieomganger, med syv poeng. Det er seks poeng opp til kvalikplass, og åtte poeng opp til trygg plass.

Drage var en sentral spiller i TILs gode periode i 2010, 2011 og 2012, før motgangen begynte i 2013, og kantspilleren, som fikk en landskamp i januar 2012, kom aldri tilbake på samme nivå.

Svenske fans er bedre

Nå håper han karrieren skal skyte fart i Allsvenskan.

– Jeg ser virkelig fram til å komme i gang og trene. Jeg er ikke nervøs. Jeg er trygg på mine ferdigheter. Jeg har aldri hatt noen problem med å komme inn i en gruppe. Det skal bare bli artig å treffa alle, sier Drage.

Drage mener svenke fans er bedre enn norske.

– Det er mer trykk enn på kampene i Norge. Fansen her er bra. Det gir en ekstra motivasjon, sier Drage.

Artikkeltags