Drage: - Føler meg ønsket her

KLAR: Håvard Flo og Thomas Drage.

KLAR: Håvard Flo og Thomas Drage. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Avtalen er signert.

DEL

Nå er det offisielt bekreftet at Thomas Drage forlater Tromsø IL til fordel for Sogndal. Det skriver Sogndal på sine hjemmesider.

- Veldig fornøyd med å komme hit, sier Drage til Nordlys.

Og forteller litt om bakgrunnen til hans nye klubbvalg.

- Først og fremst fordi jeg har lyst til å komme til en klubb som ønsker meg. Jeg følte at jeg var ønsket her, og de vil satse sterkt på å nå et opprykk. Det synes jeg er spennende, fortsetter Drage.

Håper på opprykk

Han håper å få en "ny høst" i Sogndal, og satser på spilletid allerede mandag mot Bryne.

- Satser på at jeg kan få spilletid der, og at vi skal klare et opprykk. Jeg håper jeg kan bidra med mitt for å hjelpe dem til et opprykk, sier Drage om kampen og høstforventningene.

Overgangsprosessen har det heller ikke vært noe å si på, i føgle Drage.

- Den har vært veldig grei. TIL har hatt en fin dialog med meg og Sogndal, og den har vært veldig ryddig.

- Jeg vil alltid være glad i TIL, og jeg ønsker de lykke til. Håper de gjør det så godt som mulig. TIL er en flott klubb, fortsetter Sogndals nysignering.

- Strålende fornøyd

Sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo, er strålende fornøyd med å få Drage til klubben.

- Veldig fornøyd med å ha han på plass. Thomas har vi gode forventninger til, og vi er sikker på at han er en spillertype som kommer fint inn i gruppa og måten vi spiller fotball på, sier Flo til Nordlys.

Han medgir at laget har savnet en kantspiller, og håper nysigneringen kan fylle tomrommet.

- Vi har vært litt søkende kantspiller, i lengre tid. Så vi håper han kan bidra der. Thomas var kjempemotivert, og det var også en viktig faktor i dette, fortsetter Flo. 

Har fulgt Drage over lengre tid

Denne sesongen har ikke vært av Drages beste, og det har også Flo fått med seg.

- Thomas har stanget litt denne sesongen, og sånn er det i fotball. Men vi tror han vil passe fint inn i måten vi spiller fotball på. Vi har blitt et mer spillende lag, og vi involverer mye back og kant. Det passer Thomas godt, forteller Håvard Flo.

Sogndal har kjent til Drage over en lengre tid, og er godt orientert over hva slags spiller de får til klubben.

- Han var veldig god under Per-Mathias, og vi vet hva han står for. Når vi hørte han ble tilgjengelig, hev vi oss litt rundt, og fikk ordnet en avtale. Han har vel en A-landskamp for noen år tilbake siden?

Drage fikk forøvrig landslagsdebuten tilbake i 2012, mot Thailand.

Dette skriver Sogndal på sine hjemmesider:

"Sogndal Fotball og Thomas Drage (f. 20/2-92) har i dag underteikna ein avtale som går ut sesongen 2015. Han sluttar seg til Sogndal med umiddelbar verknad.  Guten frå Mjosjøen kom til Tromsø IL i 2010, og han har spelt mange kampar for Gutan i desse åra. 

- Thomas er ein fin, moderne vingtype som er hurtig og driblesterk, seier sportsleg leiar Håvard Flo.  Thomas Drage har mykje erfaring frå Tippeligaen.

- Thomas har gjennom fleire år bidrege for Tromsø på det høgste nivået i norsk fotball, og har erfaringar me vil dra nytte av i den tøffe haustsesongen me no er i gong med, seier Flo. 

Me kjem med nærare presentasjon av Thomas ved seinare høve. 

Velkomen til Sogndal, Thomas!", skriver Sogndal Fotball i en pressemelding.

Artikkeltags