Gå til sidens hovedinnhold

Mot ordentlig «skilsmisse» for første gang

Artikkelen er over 6 år gammel

Braaten-tvillingene kan havne i hver sin opprykksjaktende 1.divisjonsklubb.

Thomas Braaten signerte mandag en 2-årskontrakt med Hønefoss, som under Rune Skarsfjords ledelse jakter retur til eliteserien. Midtstopperen valgte å takke nei til tilbud fra Bodø/Glimt, og valgte Hønefoss og 1.divisjonsfotball foran eliteseriesjanse, fordi han følte seg mer ønsket i Hønefoss.

Tvillingbror Vegard Braaten har foreløpig ingen konkrete tilbud, og det kan gå mot «skilsmisse» for tvillingene for første gang i karrieren.

De to har spilt i samme klubb siden de var små. Unntakene har vært midlertidige låneopphold i andre klubber, men Braaten-tvillingene har vært eid av samme klubb til enhver tid.

Nå går det mot forandring.

Vil score i eliteserien

– Folk spør om jeg også skal til Hønefoss. Det er ikke så viktig for min del at jeg spiller i samme klubb som Thomas. Vi har spilt mye sammen, men jeg trenger ikke følge etter. Det er ikke umulig at jeg havner i Hønefoss, men per i dag ser det ikke sånn ut. Jeg har ikke snakket med dem, sier Vegard Braaten.

Angriperen har en imponerende målstatistikk i 1.divisjon, med 66 mål på 143 seriekamper. Moderklubben Nordreisa har gitt han et tilbud. Alta og TUIL er klare til å forhandle, hvis han ikke finner et lag i 1.divisjon eller eliteserien.

– Jeg vil vise at jeg kan score mål i eliteserien også. Veien dit kan være med å gå til et topplag i 1.divisjon, og rykke opp med de. Det er klubber som har forhørt seg, men jeg avventer litt. Jeg vil se hvilke muligheter som er, men ønsker en løsning på plass før jul, sier Braaten.

Han var ønsket av TIL før sesongstart, men valgte Alta, ettersom TIL kom på banen i seneste laget.

- Det hadde vært spennende med TIL, men jeg har ikke hørt noe fra dem. Det virker ikke som det er veldig aktuelt nå, sier Braaten.

- Får tilbud

Rådgiver Tore Rismo er trygg på at han får klubb.

 – Det er klubber i 1.divisjon som er klar til å forhandle, men vi ser hvilke muligheter Vegard kan få, og sjekker markedet i Sverige og Danmark. Jeg er helt sikker på at Vegard vil få sjansen til å fortsette som heltidsspiller, sier Tore Rismo.

Kommentarer til denne saken